עשרה מיליון מסמכים מתקופת השואה הועלו לראשונה לרשת
המאגר, הכולל רישומי המתים מהמחנות השונים, רשימות טרנספורטים ורשימות ניצולים, הוא האוסף הגדול ביותר של תיעוד ממחנות ריכוז. בעתיד צפויים לעלות בו גם תיקי חיפוש קרובים ורשימות עקורים

עשרה מיליון מסמכים מתקופת השואה הועלו השבוע לראשונה לרשת וזמינים לחיפוש באתר הארכיון של "שירות האיתור הבינלאומי". הארכיון מכיל את האוסף הגדול ביותר של תיעוד מקורי ממחנות ריכוז, עובדי כפייה ועקורים לאחר המלחמה וכולל חומרים שקשורים ליהודים, לגרמנים, לפולנים, לאסירים פוליטיים ועוד.
- שרידי 1,214 יהודים שנרצחו בשואה נטמנו בקבר אחים בבלארוס
- השבת הרכוש היהודי שנגזל בשואה מאיימת להעיר מחדש את השד הלאומני בפולין
- הצייר נרצח באושוויץ, המזוודה שהשאיר אחריו עדיין מעוררת מחלוקת
האוסף כולל מסמכים ממחנות ריכוז ובהם רישומים של המתים במחנות השונים, לרבות אושוויץ ודכאו, שאלוני אסיר המכילים פרטים על האסירים שנכלאו בידי הגסטאפו וכן תיעוד של כל פעילות הגסטאפו בתקופת השואה. כמו כן, במאגר ישנם מסמכי תיעוד מינהלי ממחנות הריכוז, כמו גם רשימות טרנספורטים, רשימות ניצולים ועוד. בנוסף, באתר הארכיון זמינים רשימות עקורים לפי מחנות ותיעוד חפצים אישיים של אסירי מחנות (בעיקר לא יהודים).
גיורא צוילינג, סגן מנהל הארכיון הממוקם בארולסן שבגרמניה, אמר ל"הארץ" כי "הארכיון הדיגיטלי שבנינו בסיוע 'יד ושם' צפוי לגדול ולהכיל עוד מיליוני שמות מאוספים נוספים". בעתיד צפויים לעלות בארכיון תיקי חיפוש קרובים, רשימות גירוש מקוריות מברלין ועותקים מווינה ומקהילות אחרות, רשימות עקורים ותיעוד עובדי כפייה.
הארכיון המקוון צפוי לשמש כלי חשוב לא רק למשפחות הנרצחים, אלא גם לחוקרי אילנות יוחסין והיסטוריונים. "אנחנו עמלים כל העת ליצור אינדקס לעוד ועוד שמות כדי שניתן יהיה למצוא כמה שיותר מסמכים", אמר צוילינג.