חוקרים ישראלים גילו תוסף תזונה המסייע למנוע פרקינסון

התוסף, שמופק מבקר, צדפות וסויה, מכיל מולקולה שמשקמת את הגן האחראי ליצירת המחלה. בדומה לוויטמינים, על הגוף לקבלה ממקור חיצוני

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
דן אבן

חוקרים מאוניברסיטת תל אביב זיהו כי תוסף תזונה מוכר הנמכר בחנויות טבע ובתי מרקחת, ומופק לרוב מבשר בקר, צדפות או סויה, מסייע לעכב ולמנוע התפתחות מחלות ניווניות של המוח כמו פרקינסון, ובראשן המחלה הגנטית דיסאוטונומיה משפחתית.

במחקר גילו צוות החוקרים בראשות הד”ר רון בוכנר והפרופ’ גיל אסט שתוסף התזונה, המכונה פוספטידיל סרין, משפר את תפקודם של גנים המעורבים במחלות ניווניות של המוח, ומוכר על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי כמעכב פגיעה בזיכרון בקרב קשישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ