חג החלב הוא לא חג משמח

חג השבועות, שבעבר היה חגיגה של שפע פרי האדמה, הפך לחגיגת החלב ומוצריו - שהוכחו כמעלים את הסיכון לסרטן ותרומתם לבריאותנו שנויה מאוד במחלוקת

טל חייקין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טל חייקין

חג השבועות תמיד היה החג האהוב עלי. החוויה של חג הקציר והביכורים תמיד היתה חגיגה של שפע, יופי ושמחה במושב שבו גדלתי. חיכיתי למלא את הטנא שלי בשיבולים, פירות, ירקות ופרחים, ללבוש בגדים לבנים חגיגיים ולשם זר לראשי, להריח את ריחות תחילת הקיץ, מעורבבים בריח אדמה חמה ותבואה קצורה.

אך בשנים האחרונות משהו השתבש. חג הקציר, חג הביכורים, שינה את אופיו וקיבל שם נוסף: "חג החלב". כך, בלי ששמנו לב, אבדה משמעותו המקורית של החג ומחגיגת פרי האדמה הפך לחגיגת תנובת הפרה (והעז).
אותי, כדיאטנית קלינית, שפוגשת כל יום בקליניקה חולים במחלות כרוניות, זה מקומם. בכל הקהילה המדעית בתחום התזונה והרפואה לא קיימת מחלוקת על כך שירקות ופירות (אפילו עם חומרי הדברה) נחשבים לקבוצת המזון החשובה ביותר לבריאות המין האנושי.כמות החומרים המזינים בהם עצומה והללו פועלים באופן משולב ויוצרים חבילת בריאות שמגיעה עם בונוס נוסף - מינימום קלוריות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ