האוכל בבתי החולים: עודף שומן, כמות קטנה של ברזל וסידן - בריאות - הארץ

האוכל בבתי החולים: עודף שומן, כמות קטנה של ברזל וסידן

בדיקת משרד הבריאות העלתה שבשליש מהמוסדות אין תפריט לצמחונים. כרבע מהם מגישים לחולים הנזקקים למזון טחון את אותו מאכל בכמה ארוחות

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
דן אבן

דו"ח חדש של משרד הבריאות מצביע על כשלים בהרכב התזונתי של הארוחות המוגשות בבתי החולים בישראל. לפי הדו"ח, שמבוסס על ממצאי בקרה שערכה המחלקה לתזונה במשרד בשנה וחצי האחרונות, יותר ממחצית מבתי החולים (58%) מגישים למאושפזים מזונות המכילים כמויות לא תקינות של רכיבים תזונתיים. בין היתר, יש במזונות אלה עודף שומן ואין בהם די ברזל וסידן. עוד התברר כי 55% מבתי החולים משתמשים בשמן טיגון ששני שלישים ממנו אינו מורכב משמן קנולה כנדרש.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ