כך מתפתחת תת-תזונה

תת-תזונה היא מחלה שקשה לאתר והיא עלולה לדרדר את מצב החולים הכרוניים. על קרובי משפחתם לפתח מודעות לבעיה ולמנוע את התפתחותה

אייל ליבוביץ'
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אייל ליבוביץ'

בתת-תזונה נפגעים תפקודיו של הגוף כיוון שהוא אינו מקבל את כל דרישות המזון. תת-תזונה היא בעיה עולמית ושכיחותה נמצאת בעלייה מתמדת גם במדינות מפותחות. לפי נתוני האיגוד האירופי לתזונה קלינית ומטבוליזם (ESPEN), מהתופעה סובלים 6% מהאוכלוסייה הבוגרת, 40%-30% מהמאושפזים בבתי החולים ו-50% מהמאושפזים במחלקות שיקומיות. גם מחקר שנערך בישראל במרכז הרפואי וולפסון זיהה שיעור דומה לזה המדווח באירופה - של 50%-40% תת-תזונה במחלקות פנימיות.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ