בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עצמות בריאות, ולא בהכרח משתיית חלב

חלב אינו מגן מפני דלדול העצם ושברים – 
כך קבעו באחרונה חוקרים מהארוורד. אך מתברר שישנן דרכים אחרות ומגוונות לשמור על חוזק עצמותינו

76תגובות

בתודעתו של האדם המערבי הממוצע קיים קשר אמיץ בין עצמות חזקות לבין צריכת סידן גבוהה, ומוצרי החלב נתפסים כמקור המועדף, אם לא הבלעדי, לסידן הנחשק. מנגד, בשנים האחרונות צפים ועולים קולות המאתגרים את התפיסה הקיימת וחלקם אף מגיעים ממעמקי המיינסטרים המדעי. דוגמה טרייה היא נייר העמדה מטעם חוקרי אוניברסיטת הרוורד שהתפרסם בחודש יולי בכתב העת JAMA Pediatrics, ונכתב עליו ב"הארץ", המצהיר כי לפי סקירת מחקרים עדכנית צריכת חלב לא מגנה מפני שברים במבוגרים. העצם האנושית מתקנת עצמה תדיר בתהליכי פירוק...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו