למה סויה היא לא עוד תחליף טרנדי לחלב אלא מזון בסיסי

הדעה המושרשת כיום בקרב חלק מהציבור היא שצריכת סויה אינה בטוחה ומגבירה את הסיכון לנזקים הורמונליים ולסרטן השד, כפי הנראה בשל תרכובות צמחיות המצויות בה הדומות במבנה שלהן להורמון הנשי אסטרוגן. אך יותר ויותר מחקרים מראים שההפך הוא הנכון ולסויה יש אף השפעה אנטי-סרטנית

אורית אופיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אורית אופיר

נראה כי הסויה היא חלק בלתי נפרד מהדיונים הסוערים כיום סביב התזונה הטבעונית והצמחונית. על אף שבמערב הסויה נתפסת כתחליף טרנדי לבשר או לחלב, במזרח הרחוק היא זוכה למקום של כבוד בזכות עצמה, כמזון בסיסי ופופולרי זה למעלה מ-4,000 שנה.עם זאת, הדעה המושרשת כיום בקרב חלקים נרחבים בציבור היא שצריכת סויה אינה בטוחה ומגבירה את הסיכון לסרטן השד, להתפתחות מינית מוקדמת ולפגיעה בסממני גבריות כגון צמיחת שדיים וירידה בספירת הזרע.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ