טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

למה סויה היא לא עוד תחליף טרנדי לחלב אלא מזון בסיסי

הדעה המושרשת כיום בקרב חלק מהציבור היא שצריכת סויה אינה בטוחה ומגבירה את הסיכון לנזקים הורמונליים ולסרטן השד, כפי הנראה בשל תרכובות צמחיות המצויות בה הדומות במבנה שלהן להורמון הנשי אסטרוגן. אך יותר ויותר מחקרים מראים שההפך הוא הנכון ולסויה יש אף השפעה אנטי-סרטנית

תגובות

נראה כי הסויה היא חלק בלתי נפרד מהדיונים הסוערים כיום סביב התזונה הטבעונית והצמחונית. על אף שבמערב הסויה נתפסת כתחליף טרנדי לבשר או לחלב, במזרח הרחוק היא זוכה למקום של כבוד בזכות עצמה, כמזון בסיסי ופופולרי זה למעלה מ-4,000 שנה.עם זאת, הדעה המושרשת כיום בקרב חלקים נרחבים בציבור היא שצריכת סויה אינה בטוחה ומגבירה את הסיכון לסרטן השד, להתפתחות מינית מוקדמת ולפגיעה בסממני גבריות כגון צמיחת שדיים וירידה בספירת הזרע. הסיבה לחששות אלו היא שסויה מכילה פיטוכימיקלים (תרכובות שנמצאות בצמח) בשם...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות