מחקר בינלאומי חדש מטיל ספק בקשר בין צריכת שומן רווי למחלות לב

החוקרים מצאו שאנשים שצרכו רמות גבוהות של שומן רווי לא לקו בהתקפי לב יותר מאלה שנמנעו ממנו. עם זאת, הם מזהירים כי הממצאים לא נותנים לציבור "אור ירוק" לאכול יותר סטייקים

"הארץ"
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
"הארץ"

שומן רווי, שנמצא בבשר, בחמאה ובגבינה, מגדיל את הסיכון ללקות במחלות לב ובאירועים לבביים. תתקשו למצוא רופא שיכפור בטענה הזו. אלא שמחקר חדש ומקיף שנערך על ידי צוות מדענים בינלאומי מטיל ספק בקשר הזה. על פי המחקר, לא נמצאו ראיות לכך שצריכת שומן רווי מגבירה את הסיכון ללקות בהתקפי לב ובמחלות לב אחרות.

מזה כמה עשורים קוראים רופאים וארגוני בריאות לציבור להימנע מצריכת שומן רווי ככל האפשר. הם ממליצים להחליף אותו בשומנים שאינם רוויים, המצויים במזונות כמו אגוזים, זרעים ושמנים צמחיים. ואולם, המחקר החדש, שפורסם השבוע בכתב העת Annals of Internal Medicine, מראה כי בני אדם שצרכו רמות גבוהות של שומן רווי לא לקו בהתקפי לב או במחלות לב יותר מאלה שצרכו פחות שומן רווי, או שלא צרכו שומן רווי כלל. כמו כן, לא נמצאו ראיות לכך שאנשים שאינם צורכים שומן רווי כלל, ותזונתם מתבססת על שומן חד בלתי רווי - כמו שמן זית או שמן תירס – חולים פחות במחלות לב ביחס לצרכני השומן הרווי.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ