מחקר ישראלי: ממתיקים מלאכותיים עלולים להגביר את הנטייה לסוכרת

במשך שנים תהו מדענים מדוע ממתיקים מלאכותיים אינם מסייעים להפחתה במשקל. כעת מתברר כי יש להם השפעה ישירה על יכולת הגוף לעבד גלוקוז

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עידו אפרתי
עידו אפרתי

מחקר חדש שערכו חוקרים ממכון ויצמן למדע טוען כי ממתיקים מלאכותיים עלולים להגביר את הנטייה לחלות בסוכרת. ממצאי המחקר, שמתפרסמים היום (רביעי) בכתב העת Nature, תומכים באפשרות כי ממתיקים מלאכותיים מגבירים את אי-הסבילות של הגוף לגלוקוז ואת הסיכוי לחלות בסוכרת מבוגרים.

"הצריכה הנרחבת של ממתיקים מלאכותיים במשקאות ובמאכלים עלולה לגרום להשמנת יתר ואפילו לתחלואה בסוכרת", אומר ד"ר ערן אלינב, מהמחלקה לאימונולוגיה במכון ויצמן למדע, שהוביל את המחקר בשיתוף עם פרופ' ערן סגל מהמחלקה למדעי המחשב ומתמטיקה שימושית.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ