מחקר ישראלי: ממתיקים מלאכותיים עלולים להגביר את הנטייה לסוכרת

במשך שנים תהו מדענים מדוע ממתיקים מלאכותיים אינם מסייעים להפחתה במשקל. כעת מתברר כי יש להם השפעה ישירה על יכולת הגוף לעבד גלוקוז

עידו אפרתי
עידו אפרתי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים47
עידו אפרתי
עידו אפרתי

חדש שערכו חוקרים טוען כי ממתיקים מלאכותיים עלולים להגביר את הנטייה לחלות בסוכרת. ממצאי המחקר, שמתפרסמים היום (רביעי) בכתב העת Nature, תומכים באפשרות כי ממתיקים מלאכותיים מגבירים את אי-הסבילות של הגוף לגלוקוז ואת הסיכוי לחלות בסוכרת מבוגרים.

"הצריכה הנרחבת של ממתיקים מלאכותיים במשקאות ובמאכלים עלולה לגרום להשמנת יתר ואפילו לתחלואה בסוכרת", אומר ד"ר ערן אלינב, מהמחלקה לאימונולוגיה במכון ויצמן למדע, שהוביל את המחקר בשיתוף עם פרופ' ערן סגל מהמחלקה למדעי המחשב ומתמטיקה שימושית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ