המתכת הרעילה שנמצאת באוכל וגורמת לכם להזדקן

קדמיום נחשב למסרטן ודאי ועשוי להיספג במזונות רבים, ובייחוד פירות, ירקות ודגים. כעת, מחקר מראה כי חשיפה מוגברת אליו גרמה לתאי גוף להיראות בכ-11 שנים מבוגרים יותר. כדי להיאבק בספיגתו בגוף, החוקרים ממליצים להגביר את צריכת הברזל ולאכול אוכל אורגני

רותם מימון
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רותם מימון

כיום המודעות לתזונה בריאה עולה ורבים מקפידים לקרוא את התוויות על מוצרי המזון כדי להימנע מחומרים מזיקים כגון שומן טראנס, צבעי מאכל ופרוקטוז. יחד עם זאת, מסתבר, לא תמיד כל הרכיבים רשומים בהן. קדמיום למשל. מחקר חדש שפורסם בסוף החודש שעבר בכתב העת American Journal of Epidemiology, המתבסס על סקרי בריאות ותזונה בארה"ב, מצא כי חשיפה לקדמיום, מתכת רעילה שמוצאת את דרכה ללא מעט מוצרי מזון, אפילו ברמות נמוכות יחסית, יכולה לקצר באופן משמעותי את הטלומרים - קצות הכרומוזומים המשמשים מעין מגנים של החומר הגנטי שבתוכם. התקצרותם עם השנים חושפת את התא לשיבושים גנטיים או למוות. מחקרי עבר גילו שטלומרים קצרים הם אינדיקטורים להתפתחות של מחלות כגון סרטן ומחלות נוספות הקשורות בזקנה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ