בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המתכת הרעילה שנמצאת באוכל וגורמת לכם להזדקן

קדמיום נחשב למסרטן ודאי ועשוי להיספג במזונות רבים, ובייחוד פירות, ירקות ודגים. כעת, מחקר מראה כי חשיפה מוגברת אליו גרמה לתאי גוף להיראות בכ-11 שנים מבוגרים יותר. כדי להיאבק בספיגתו בגוף, החוקרים ממליצים להגביר את צריכת הברזל ולאכול אוכל אורגני

63תגובות

כיום המודעות לתזונה בריאה עולה ורבים מקפידים לקרוא את התוויות על מוצרי המזון כדי להימנע מחומרים מזיקים כגון שומן טראנס, צבעי מאכל ופרוקטוז. יחד עם זאת, מסתבר, לא תמיד כל הרכיבים רשומים בהן. קדמיום למשל. מחקר חדש שפורסם בסוף החודש שעבר בכתב העת American Journal of Epidemiology, המתבסס על סקרי בריאות ותזונה בארה"ב, מצא כי חשיפה לקדמיום, מתכת רעילה שמוצאת את דרכה ללא מעט מוצרי מזון, אפילו ברמות נמוכות יחסית, יכולה לקצר באופן משמעותי את הטלומרים - קצות הכרומוזומים המשמשים מעין מגנים של החומר הגנטי...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו