חוקרים: מאכל שמקפיץ את הסוכר לאדם אחד לא ישפיע על אדם אחר - בריאות - הארץ

חוקרים: מאכל שמקפיץ את הסוכר לאדם אחד לא ישפיע על אדם אחר

מדענים ממכון ויצמן הצליחו לערער את התפיסה המקובלת על קשר הכרחי בין מזונות מסוימים לסוכרת והוכיחו כי דיאטה מותאמת אישית יעילה יותר מהמלצות אוניברסליות

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עידו אפרתי
עידו אפרתי

מחקר יוצא דופן שנערך במכון ויצמן מספק הסבר חדש לשאלה מדוע הרפואה המודרנית מתקשה להתמודד עם מחלת הסוכרת וזו נפוצה כל כך בעולם המערבי. המחקר מראה כי ישנם הבדלים משמעותיים בין תגובות של אנשים שונים לסוגי מזון מסוימים, שאמורים לכאורה לייצר תגובה דומה. "הניסיונות להילחם במגפת הסוכרת באמצעות התאמה אוניברסלית של התזונה נכשלים כישלון חרוץ", טוענים החוקרים. "צריך לשנות גישה לגמרי. במקום לדרג מאכלים ולתת להם ציון ביחס למחלה, יש להתאים לכל חולה דיאטה אישית שמתאימה למאפיינים שלו". המסקנות הללו נוגדות את הפרקטיקה הנהוגה כיום. המחקר נעשה באמצעות שילוב כוחות בין רופאים, ביולוגים ואנשי מחשבים, שהחליטו לתקוף מזווית חדשה.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ