"אין שום רמה בטוחה לשומן טרנאס מלאכותי"

במדינות בהן הממשלה הגבילה את השימוש בשומן טראנס לפני שנים, חלה ירידה בשיעורי התמותה ממחלות לב וכלי דם. למרות ההגבלות עדיין לא הכל פתור

ג'יין ברודי, ניו יורק טיימס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ג'יין ברודי, ניו יורק טיימס

בעיני הדיוט בכימיה ודאי יראה מוזר, שתזוזה של אטום מימן יחיד מצד אחד של מולקולה לצידה האחר, עשוי להפוך רכיב מזון פשוט וטבעי לחומר קטלני. הרכיב שעבר שינוי ועליו מדובר הוא חומצות שומן טראנס - רכיב מרכזי בשמנים צמחיים שעברו ממנון חלקי (הידרוגנציה), ובעבר היו חלק בלתי נפרד ממוצרי מזון רבים – מוכנים, ארוזים ואפויים.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ