בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

"אין שום רמה בטוחה לשומן טרנאס מלאכותי"

במדינות בהן הממשלה הגבילה את השימוש בשומן טראנס לפני שנים, חלה ירידה בשיעורי התמותה ממחלות לב וכלי דם. למרות ההגבלות עדיין לא הכל פתור

22תגובות
Neil Hall/רויטרס

בעיני הדיוט בכימיה ודאי יראה מוזר, שתזוזה של אטום מימן יחיד מצד אחד של מולקולה לצידה האחר, עשוי להפוך רכיב מזון פשוט וטבעי לחומר קטלני. הרכיב שעבר שינוי ועליו מדובר הוא חומצות שומן טראנס - רכיב מרכזי בשמנים צמחיים שעברו ממנון חלקי (הידרוגנציה), ובעבר היו חלק בלתי נפרד ממוצרי מזון רבים – מוכנים, ארוזים ואפויים. במונח "טראנס" מתכוונים לעובדה שכאשר שמן צמחי נוזלי, כגון שמן תירס, עובר עיבוד כדי שיהיה מוצק ויציב יותר בטמפרטורת החדר, כמו למשל בהכנת מרגרינה, אטום של מימן עובר מצד אחד של הקשר הכימי...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו