טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מי באמת צריך להימנע מגלוטן?

אחד מכל 140 אנשים לוקה בצליאק. רבים נוספים כלל לא אובחנו. לאלה מצטרפים האנשים שלא סובלים מהמחלה אבל רגישים לגלוטן. איך מאבחנים ואיך מחליטים על דיאטת נטולת גלוטן?

תגובות
עופר וקנין

קשה להאמין שאופנת ההימנעות מגלוטן תחלוף במהרה. רבים מעידים כי הרגשתם השתפרה אחרי שאימצו תזונה נטולת גלוטן — חלבון המצוי בחיטה, בשעורה ובשיפון, זאת אף שמספר קטן יחסית מהנמנעים מצריכת גלוטן אובחנו כלוקים במחלת הצליאק — מחלה אוטואימונית שיכולה לתקוף את המעיים ורקמות אחרות כתוצאה מצריכת גלוטן. ככל הידוע, אחד מכל 140 אנשים לוקה בצליאק — מחלה שעשויה להישאר במצב רדום במשך עשרות שנים ולצוץ בכל גיל. אולם, המספר האמיתי עשוי להיות גבוה בהרבה. בדנוור נערך מעקב אחר ילדים שנולדו בשנים 1993–2004 ונמשך עד...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות