מי באמת צריך להימנע מגלוטן?

אחד מכל 140 אנשים לוקה בצליאק. רבים נוספים כלל לא אובחנו. לאלה מצטרפים האנשים שלא סובלים מהמחלה אבל רגישים לגלוטן. איך מאבחנים ואיך מחליטים על דיאטת נטולת גלוטן?

ג'יין ברודי, ניו יורק טיימס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ג'יין ברודי, ניו יורק טיימס

קשה להאמין שאופנת ההימנעות מגלוטן תחלוף במהרה. רבים מעידים כי הרגשתם השתפרה אחרי שאימצו תזונה נטולת גלוטן — חלבון המצוי בחיטה, בשעורה ובשיפון, זאת אף שמספר קטן יחסית מהנמנעים מצריכת גלוטן אובחנו כלוקים במחלת הצליאק — מחלה אוטואימונית שיכולה לתקוף את המעיים ורקמות אחרות כתוצאה מצריכת גלוטן.

ככל הידוע, אחד מכל 140 אנשים לוקה בצליאק — מחלה שעשויה להישאר במצב רדום במשך עשרות שנים ולצוץ בכל גיל. אולם, המספר האמיתי עשוי להיות גבוה בהרבה. בדנוור נערך מעקב אחר ילדים שנולדו בשנים 1993–2004 ונמשך עד שהיו בני־עשרה. התגלה כי 3.1% מביניהם לוקים בצליאק."משמעות הדבר שייתכן כי מספר עצום של אמריקאים לוקים במחלה", אמר ד"ר ג'וזף מארי מהמרכז הרפואי מאיו קליניק, מומחה בינלאומי לצליאק.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ