בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אבץ יעיל לטיפול בהצטננות

תגובות

אחרי תה, מרק עוף וויטמין C, מתברר שגם לאבץ סגולות המועילות לריפוי מחלות חורף קלות. חוקרים מהודו מצאו כי אנשים שלקחו גלולות או תרופות המכילות אבץ ב-24 השעות הראשונות לאחר הופעתם של סימני מחלת חורף, למשל כאבגרון או נזלת, הצליחו לקצר ביום אחד את אורכה, בהשוואה לשבוע ימים - משך הזמן הממוצע למחלה חורפית.

התגלית מבוססת על סקירה של 15 מחקרים מתוך מאגר Cochraine המתמחה באיסוף והערכה של מידע רפואי משנת 1966 ועד יוני 2010. במחקרים נכללו 966 נבדקים שנטלו אבץ לטיפול במחלת חורף, לצד 394 נבדקים שנטלו תרופות דמה. התברר כי כעבור שבוע ימים, לאלו שלא נטלו תוסף אבץ היו פי שניים סיכויים להיות עדיין חולים.

בהיבט המניעתי, נבדקים שנטלו אבץ בעונה החורפית במשך חמישה חודשים לפחות, היו בסיכויים נמוכים יותר ב-36% לסבול ממחלות חורף. עם זאת, לנטילת תוספי אבץ גם תופעות לוואי שאותרו במאמר, לרבות סיכון מוגבר פי 2.15 לסבול מבחילות ופי 2.64 לטעם רע בפה. הממצאים התפרסמו בשבוע שעבר בכתב העת "Journal of Infectious Diseases".

אבץ מצוי בעיקר בבשר בקר, ביצים, כבד, קטניות, אגוזים ופיצוחים. לפי סקר התזונה הלאומי של משרד הבריאות (1999-2001), צריכת האבץ היומית הממוצעת בישראל היא 11 מיליגרם בקרב גברים ו-7.4 מיליגרם בקרב נשים, בדומה להמלצות הבינלאומיות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו