צה"ל: הקרביים משנים את התזונה עם הגיוס

דן אבן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דן אבן

ממצאים ראשונים מסקר התזונה הראשון העומד על איכות התזונה בקרב חיילי צה"ל מאפשרים לזהות את השינוי התזונתי שחווים צעירים ישראלים עם גיוסם לצבא. עם זאת, בצה"ל טרם הרחיבו את הסקר במטרה לאמוד את השפעתו מרחיקת הלכת של השינוי.

לפי הממצאים, שהוצגו אתמול על ידי לנה פרפליצקי, דיאטנית במפקדת קצין רפואה ראשי בצה"ל, 74.3% מהחיילים בטירונות קרבית מוגדרים במשקל תקין. עם זאת, 21.8% סובלים מעודף משקל, 2.2% מהשמנת יתר ו-1.7% מתת-משקל.

נתון מטריד עולה מדיווחי החיילים על אנמיה. בעוד מסקר התזונה של מדרש הבריאות עולה שרק 2.25% מתלמידי י"ב סובלים מהמחלה, 7.7% מהחיילים מדווחים עליה. עם זאת, בצה"ל מבחינים בשיפור באכילת ארוחות בוקר: 94.5% מהחיילים דיווחו כי הם אוכלים ארוחת בוקר בבסיס ו-86% אוכלים את הארוחה בשטח. זאת בהשוואה ל-76% בלבד מתלמידי י"ב המדווחים על אכילת ארוחת בוקר.

עם זאת, הרכב התזונה בצבא משתנה, כפי שאובחן בסקר: 27% מהחיילים צורכים פחות מוצרי חלב מאז התגייסו, ואילו 58% צורכים יותר מוצרי חלב; 66% צורכים פחות מאפים, לעומת 20% שצורכים יותר; כמו כן, בקניות בשק"ם מדווחים 91.3% על קניית שתייה ממותקת ו-64.9% על רכישת ממתקים וחטיפים.

במחקר נכללו 466 חיילים, גברים בלבד, בטירונות קרבית או אימון מתקדם בשבע יחידות. בצה"ל מתכננים לבצע סקרים נוספים גם בקרב חיילים לקראת תום שירות החובה כדי לאמוד את ההשלכות בשינויים התזונתיים.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ