בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מחקרים חדשים: ספרי בישול משמינים

בבדיקת ספרי מתכונים בארה"ב נמצא כי גם אם המזון הביתי זול יותר ממסעדות, מספר הקלוריות בכל מתכון הלך ותפח עם השנים

תגובות

אכילה בבית במקום במסעדות עשויה לעלות פחות כסף, אבל יותר קלוריות. לפי מחקר חדש שפורסם השבוע ב"תולדות הרפואה הפנימית", מתברר שכמו מסעדות, גם ספרי בישול נוטים להעמיס על הצלחת. המחקר, שבחן כיצד מתכונים ביתיים קלאסיים השתנו לאורך שבעים שנה, מצא עלייה של 40% במספר הקלוריות כמעט בכל מתכון שנבדק, ובממוצע עלייה של 77 קלוריות לכל מתכון.

המחקר עוסק בכמה ספרי בישול, אך מתמקד בספר הבישול האמריקאי המפורסם "חדוות הבישול" שפורסם לראשונה בשנות ה-30 ויוצא במהדורות חדשות אחת לכמה שנים (האחרונה שבהן ב-2006). החוקרים מצאו כי מתוך 18 המתכונים שפורסמו בכל שבע המהדורות, מספר הקלוריות ב-17 מהם עלה. רק המתכון לצ'ילי קון קרנה נותר ללא שינוי במשך השנים. לעומתו, במתכון לעוף בגמבה היו במהדורת 1936 14 מנות עם 228 קלוריות האחת, בעוד שבמתכון של 2006 היו רק עשר מנות עם 576 קלוריות האחת. הקפיצה הראשונה היתה בשנות הארבעים, אחר כך בשנות השישים, ובמהדורת 2006 ניכרה העלייה הגדולה ביותר בגודל המנות.

אחד ההסברים העיקריים לשינויים אלו הוא כלכלי: יחסית להכנסה הממוצעת של משק הבית, המזון כיום זול יותר משהיה בשנות השלושים. מסיבה זאת, במתכוני העבר היו מרכיבים זולים יותר (וגם מספר הקלוריות שלהם היה קטן יותר) כמו שעועית, לעומת בשר הנפוץ במתכונים כיום.

ראש צוות המחקר, פרופסור בריאן וונסניק מאוניברסיטת "קורנל", אומר כי "תשומת לב רבה ניתנת לאכילה מחוץ לבית, אני תוהה אם הדבר מסית את תשומת הלב מהמקום בו ניתן לחולל את השינוי המידי".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו