בריטניה נלחמת בתופעת ההשמנה של תושביה

במאמץ להילחם במגיפת ההשמנה ועודף המשקל בבריטניה, מוצרים עתירי סוכר יימכרו במידות קטנות יותר

דן תמיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דן תמיר

במאמץ להילחם במגיפת ההשמנה ועודף המשקל בבריטניה, המליצה הסוכנות לתקינת מזון, גוף ממשלתי, להקטין את גודלם של כמה מהחטיפים התעשייתיים והמשקאות הקלים הנמכרים ביותר בממלכה. הסוכנות פרסמה השבוע תוכנית חדשה להקטנת כמויות הג'אנק פוד עתיר הסוכרים הפשוטים והשומנים הרוויים שצורכים התושבים.

כך למשל, שוקולד קדבורי, הנמכר כיום בחפיסה שמשקלה 49 גרם, יימכר גם בחפיסה במשקל 40 גרם. חפיסות שוקולד המשווקות כיום ושוקלות 58 גרם ישקלו בעקבות השינוי 50 גרם בלבד. במקביל, יקטן גם נפחן של פחיות המשקאות התוססים ועתירי הסוכר המשווקים בבריטניה, מ-330 מ"ל ל-250 מ"ל.

כרגע נראה שההצעות להקטנת גודלם של המוצרים עתידות להיתקל בהתנגדות מצד היצרנים, משום שכל פסי הייצור התעשייתיים שלהם מתוכננים ובנויים לייצור של חטיפים בגדלים הנוכחיים. "זה הולך לעלות המון כסף. הרעיון שקוקה קולה תשנה מהיסוד את כל המפעלים שלה - המייצרים משקאות במידות לפי סטנדרט אירופי אחיד - ותתחיל לייצר פחיות קטנות יותר, נראה בלתי סביר", אמר גורם בתעשיית המזון בבריטניה בראיון ל"טלגרף" הבריטי.

מנגד, פעילים למען סביבה וחיים בריאים יותר מגלים יחס חיובי לרעיון החדש. "בשנים האחרונות נטו חברות המזון להגדיל את אריזות המוצרים שלהן. אנו מקבלים בברכה כל צעד בכיוון ההפוך", אמר ל"טלגרף" ריצ'רד ואטס, מנהל קמפיינים בארגון "קיים" (Sustain), הפועל למען שיפור איכות החקלאות והתזונה בבבריטניה.

הקטנת גודלם של החטיפים והמשקאות הינה חלק ממאמץ ממשלתי בריטי ארוך טווח שמטרתו הפחתת תוספי הסוכר והשומנים הרוויים בתזונת תושבי הממלכה. הבריטי הממוצע אוכל מדי שנה כ-17% יותר מהכמות המומלצת של שומנים רוויים, הידועים כמחוללים של מחלות כלי דם, השמנת יתר וסכרת.

ב-25 השנים האחרונות גדל פי שניים שיעור הסובלים מהשמנת יתר בקרב הבריטים. להערכת מומחים, הורדת כמות השומנים הרוויים בתזונת תושבי בריטניה לרמה המומלצת עשויה למנוע 3,500 מקרי מוות מדי שנה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ