בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גבינה עם חורים

* בעוד שיד אחת נלחמת בהשמנה, יד שנייה מקדמת יבוא של גבינות זולות עם אחוזי שומן גבוהים

תגובות

לפני כשנה הכריז משרד הבריאות על פרויקט לאומי למניעת ההשמנה והמחלות הכרוניות הנלוות לה. תקציבים הוקצו, תכניות הוכנו ותקוות גדולות, לפחות של אנשי המקצוע, נתלות בפרויקט זה. בינתיים, במקביל, מחליט משרד אחר בממשלה, משרד התמ"ת, שהדרך הטובה להיאבק ביוקר מחירי המזון, היא יבוא של גבינות צהובות, שמן הסתם רובן מכילות לפחות 30% שומן אם לא יותר.

איך קורה מעשה חלם שכזה? הוא קורה כשמנתקים את המזון מהתזונה והבריאות ואת הקשר שבין מה שאנחנו אוכלים לבין בריאות הציבור? כששוכחים שהתפקיד הבסיסי של המזון הוא לספק מה שנחוץ לבריאות טובה יותר ולתפקוד טוב יותר? או כששוכחים שמזון עתיר שומן רווי וקלוריות, לא רק שאינו מוסיף לבריאות הציבור, הוא מזיק ומעלה את הסיכון לתחלואה.

בישראל לוקים בהתקף לב כ-25 אלף בני אדם בשנה ומתים עקב מחלות לב יותר מ-7,000 בני אדם. עלות הטיפול באדם עם מחלת לב מגיעה לעשרות אלפי שקלים בשנה.

ההמלצות לתזונה למניעת מחלות לב וכלי דם, שפירסמו לאחרונה האיגוד הקרדיולוגי ועמותת התזונאים והדיאטנים עתיד, מדברות על הפחתה של צריכת שומן רווי ללא יותר מ-10% מסך הקלוריות, והגבלת כמות הכולסטרול ל-300 מ"ג ליום. גבינות צהובות מכילות כמויות גדולות הן של כולסטרול והן של שומן רווי.

כשמחפשים דרכים להוזיל את המזון חייבים לקחת בחשבון את הגורם התזונתי הבריאותי. הניתוק בין שני הגורמים מביא למעשי חלם כמו יבוא גבינות צהובות. כי מה בעצם אומרים לנו? אם קוטג' וגבינה לבנה ויוגורט יקרים לכם מדי - תאכלו גבינה צהובה. הפיתרון חייב להיות משולב: הוזלת סל מזון בסיסי ובריא. כל הוזלה שאינה מביאה בחשבון את הערך התזונתי של המזון המוזל, תהיה חסרת אחריות. בעולם בו השמנה והמחלות הנלוות אליה הן מגיפה, חייבים לדאוג שכל משרדי הממשלה יפעלו באותו כיוון: להוזיל מזון בריא (ואם צריך לשם כך משאבים, אפשר לייקר את המזון הלא בריא). בכל ועדה שדנה בנושא חייבים להיות נוכחים אנשי מקצוע מתחום התזונה ובריאות הציבור. קודם יקבעו הם מהו סל המזון הבסיסי הבריא שיש להוזיל, ורק לאחר מכן ייכנסו לפעולה אנשי הכלכלה ומשרדי הממשלה הרלוונטיים לבניית תוכנית כיצד לעשות זאת.

הכותבת היא מנכ"לית עמותת עתיד, הדיאטנים והתזונאים בישראל



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו