בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מחקר מפריך את מיתוס הקשר בין מזון מטוגן למחלות לב

מחקר שנמשך 14 שנה וכלל 40 אלף נשאלים בספרד לא מצא קשר בין אכילת המזון עתיר השומן למחלות - בתנאי שמדובר בשמן זית או חמניות

12תגובות

מחקר מקיף שנערך בספרד מפריך את המיתוס לפיו אכילת מזון מטוגן בתדירות גבוהה גורמת למחלות לב. מנתוני המחקר שנערך באחרונה בספרד וממצאיו פורסמו בכתב העת הרפואי British Medical Journal, לא נמצא קשר בין תדירות הצריכה של מזון מטוגן, ובייחוד כזה שטוגן בשמן זית או בשמן חמניות, לבין מחלות לב חמורות.

בין השנים 1990 ל-2004, נבדקו למעלה מ-40 אלף איש בספרד, כשני שליש מתוכם - נשים. המשתתפים נשאלו באיזו תדירות הם צורכים מזון מטוגן, בין אם בחרו לאכול בבית או בחוץ. לאחר מכן נבדקה זיקה אפשרית בין אכילת מזון מטוגן על בסיס קבוע להסתברות שהנבדקים יחלו במחלות לב.

משתתפי המחקר התחלקו לארבע קבוצות, שנעו בין לפי מידות אכילה שונות של מזון מטוגן, אולם לא התגלו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בכל הנוגע למחלות לב. בסך הכול נמנו כ-606 מקרים של מחלות לב בקרב הנבדקים, אך אלה התחלקו בין הקבוצות באופן שווה. לפיכך הסיקו החוקרים כי "במדינה ים תיכונית כמו ספרד, שבה נפוץ ביותר השימוש בשמן זית ושמן חמניות, ומזון מטוגן נצרך בה בשפע, לא נצפה כל קשר בין אוכל מטוגן לאחוזי תחלואה גבוהים במחלות לב או למוות".

עשו לנו לייק וקבלו חדשות ופרשנויות ישירות לפייסבוק שלכם

בהתייחס לממצאים, אמר פרופסור מייקל ליצמן מאוניברסיטת רגנסבורג בגרמניה, כי גם בשני מחקרים אחרים שנערכו בנושא לא מצאו קשר בין הדברים. לדבריו, "לימוד הנושא הראה שאין בסיס מדעי למיתוס הקושר בין מחלות לב לאכילת מזון מטוגן".

עם זאת, אין פירוש הדבר שלאכילת מאכלים מטוגנים לא יהיו השלכות בריאותיות. מזון מטוגן ידוע כעתיר קלוריות, ונמצא כגורם מרכזי ללחץ דם גבוה ולהשמנת יתר. משתתפי המחקר שבספרד טיגנו, לעומת זאת, בשמן זית או בשמן חמניות טריים - שהם שמנים צמחיים בלתי רווים.

צוות החוקרים ציין כי הממצאים נכונים בעיקר למדינות ים תיכוניות עם הרגלי תזונה דומים לשל ספרד, ומשקפים פחות אוכל מהיר בסגנון אמריקאי, שעובר בדרך כלל טיגון חוזר ונחשב לעתיר בשומני טראנס. "באופן כללי", ציינו, "אנו ממליצים להמעיט באכילת מוצרי מזון המכילים שומן רוויי כגון חמאה, שומן מן החי או שמן דקלים ולהמירם במוצרים המכילים שומן לא רווי כדי לשמור על רמת כולסטרול נמוכה". בנוסף, הודגש כי אין תחליף לתפריט מאוזן, הכולל אכילת ירקות ופירות והמעטה במזון שמן כדי לשמור על לב בריא.
 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו