בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עלייה תלולה בזיהומים עמידים לאנטיביוטיקה

4תגובות

חיידקים העמידים לאנטיביוטיקה עוברים מאדם לאדם דרך משטחים נגועים ובאמצעות הפרשות. מרבית ההידבקויות מתרחשות במוסדות בהם חולים באים במגע אחד עם השני, בעיקר במוסדות רפואיים וסיעודיים ובקופות חולים, אולם גם במוסדות קהילתיים.

החיידקים מפתחים עמידות לאחר שנחשפו לאנטיביוטיקה בעבר בגוף של חולה, ולאחר מכן עוברים לחולה אחר. כיום, הטיפול בחיידקים הללו מתבצע בעיקר בתרופות אנטיביוטיות שהחיידקים עדיין רגישים להן. עם זאת, טווח העמידות של החיידקים הולך וגדל, והתרופות העמידות שנותרות יקרות יותר.

כך למשל מתפשט בעולם בשנים האחרונות חיידק המכונה "ניו דלהי", העמיד לכל סוגי האנטיביוטיקה. הטיפול שניתן נגדו הוא טיפול תומך, המסייע לגוף להחלים ללא אנטיביוטיקה. בשנתיים האחרונות הוא זוהה בקרב 23 חולים בישראל.

דו"ח שהפיץ המרכז למניעת זיהומים במשרד הבריאות בחודש שעבר התריע על עלייה תלולה בחלק מהזיהומים עמידים לאנטיביוטיקה בבתי חולים בארץ, לרבות עליה של 50% בשנת 2011 בזיהומים מחיידק עמיד מסוג אי קולי, בהשוואה ל-2010, עלייה של 15.4% בזיהומים מחיידק עמיד מסוג אצינטובקטר, ושל 13% בזיהום בחיידק עמיד מסוג VRE.

דן קינן

הזיהום העמיד השכיח ביותר בבתי חולים היה חיידק מסוג קלוסטרידיום דיפיצילה, התוקף את מעיים ועמיד לסוגים רבים של אנטיביוטיקה, שנדבקו בו 2,120 מאושפזים בשנת 2011, אולם אובחנה בו מגמת ירידה של 11.8% ביחס ל-2010.

באשר לחלוקה לפי אזורים בארץ, ניתוח פעילותו של חיידק עמיד נוסף המכונה CRE העלתה בשנים 2009 עד 2011 פעילות גבוהה במיוחד בבתי החולים בחיפה - רמב"ם, כרמל ובני ציון- עד פי 2.5 יותר מאשר בבתי חולים באזורים אחרים בארץ.

עוד כתבות בנושא



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו