בטטה מחושמלת טובה לבריאות

בטטות שהועבר בהן זרם חשמלי הצליחו להגדיל משמעותית את כמות נוגדי החמצון המועילים לבריאות

דן אבן
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דן אבן

מדענים יפנים הצליחו להגדיל את כמות נוגדי החמצון מסוג פוליפנולים המצויים בבטטות באמצעות זרם חשמלי, כך דווח באחרונה בכנס השנתי של החברה האמריקאית לכימיה (ACS) שנערך באוגוסט בפילדלפיה. פוליפנולים הם רכיבים בריאים בבטטה המקטינים את הסיכון למחלות לב וגידולים סרטניים מסוגים שונים ומעכבים תהליכי הזדקנות בגוף.

בתגלית קודמת של צוות החוקרים מאוניברסיטת ריוקיוס ביפאן, הם הצליחו להראות כי העברת זרם חשמלי דרך תפוחי אדמה מובילה לעלייה של 60 אחוז ברמות הפוליפנולים. ככל הנראה, דחיסת תפוח האדמה במהלך מכת החשמל מובילה לייצור מוגבר של פוליפנולים.

במחקר החדש נבדקה פעולה דומה על בטטות: החוקרים הכניסו בטטות לתמיסת מלח והעבירו בתוכה זרמים חשמליים בעוצמות שונות במשך חמש דקות. זרם החשמל של 0.2 אמפר הביא לתוצאות הטובות ביותר: עלייה של 60 אחוז ברמות הפוליפנולים בבטטות ועלייה של 40 אחוז בפעילות נוגדי החמצון. יש לציין כי בטטות נחשבות לעשירות בנוגדי חמצון, המצויים בהן ברמות הגבוהות פי שבעה יותר מאשר בתפוחי אדמה. פרט לפוליפנולים, בין נוגדי החמצון המוכרים המצויים במזונות נכללים סלניום, נחושת, אבץ, מנגן, בטא קרוטן והוויטמינים A, C ו-E.

לגילוי אף השלכות חברתיות-כלכליות מאחר ש-95 אחוז מגידולי הבטטות בעולם מצויים במדינות מתפתחות, ובאמצעות התגלית ניתן להעשיר את הבטטות הגדלות באזורים אלה ברכיבים שיתרמו לבריאות התושבים ויצמצמו את שיעורי התחלואה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ