בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בטטה מחושמלת טובה לבריאות

בטטות שהועבר בהן זרם חשמלי הצליחו להגדיל משמעותית את כמות נוגדי החמצון המועילים לבריאות

17תגובות

מדענים יפנים הצליחו להגדיל את כמות נוגדי החמצון מסוג פוליפנולים המצויים בבטטות באמצעות זרם חשמלי, כך דווח באחרונה בכנס השנתי של החברה האמריקאית לכימיה (ACS) שנערך באוגוסט בפילדלפיה. פוליפנולים הם רכיבים בריאים בבטטה המקטינים את הסיכון למחלות לב וגידולים סרטניים מסוגים שונים ומעכבים תהליכי הזדקנות בגוף.

בתגלית קודמת של צוות החוקרים מאוניברסיטת ריוקיוס ביפאן, הם הצליחו להראות כי העברת זרם חשמלי דרך תפוחי אדמה מובילה לעלייה של 60 אחוז ברמות הפוליפנולים. ככל הנראה, דחיסת תפוח האדמה במהלך מכת החשמל מובילה לייצור מוגבר של פוליפנולים.

במחקר החדש נבדקה פעולה דומה על בטטות: החוקרים הכניסו בטטות לתמיסת מלח והעבירו בתוכה זרמים חשמליים בעוצמות שונות במשך חמש דקות. זרם החשמל של 0.2 אמפר הביא לתוצאות הטובות ביותר: עלייה של 60 אחוז ברמות הפוליפנולים בבטטות ועלייה של 40 אחוז בפעילות נוגדי החמצון. יש לציין כי בטטות נחשבות לעשירות בנוגדי חמצון, המצויים בהן ברמות הגבוהות פי שבעה יותר מאשר בתפוחי אדמה. פרט לפוליפנולים, בין נוגדי החמצון המוכרים המצויים במזונות נכללים סלניום, נחושת, אבץ, מנגן, בטא קרוטן והוויטמינים A, C ו-E.

לגילוי אף השלכות חברתיות-כלכליות מאחר ש-95 אחוז מגידולי הבטטות בעולם מצויים במדינות מתפתחות, ובאמצעות התגלית ניתן להעשיר את הבטטות הגדלות באזורים אלה ברכיבים שיתרמו לבריאות התושבים ויצמצמו את שיעורי התחלואה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו