ריח התפוז מסייע להתמודד עם מצבי חרדה

מחקר חדש מצביע על איכות נוספת של פרי ההדר הקלאסי: לא רק תוספת ויטמין סי, אלא גם ריח המפיג חרדה

דן אבן
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דן אבן

עם בוא החורף והתפוזים הממלאים את השווקים, מחקר חדש מצביע על איכות נוספת של פרי ההדר הקלאסי: לא רק תוספת ויטמין סי, אלא גם ריח המפיג חרדה. במחקר שנערך במחלקה לפיזיולוגיה של אוניברסיטת סרז'יפה (Sergipe) בברזיל השתתפו 40 גברים בגילי 18 עד 30 שנחשפו לריחות שונים בניסיון להפיג חרדה. לקראת מבדק פסיכולוגי להתאמת צבעים ותמונות (SCWT), המערב תנאי לחץ ומוכר כמעורר חרדה, נחשפו חלק מהנבדקים לריח בטיפות של תמצית שמן המופק מקליפת התפוז המתוק (Citrus Sinensis), אחד מזני התפוז הנפוצים, במינון של עד עשר טיפות, וחלק מהנבדקים נחשפו לתמצית שמן עץ התה (שתי טיפות וחצי) או לטיפות מים (שתי טיפות וחצי).

החוקרים מצאו כי הנבדקים שנחשפו לריח התפוז המתוק לא חוו עלייה ברמת החרדה במבדק, וזאת על סמך בדיקות קצב הלב וקריאה במכשיר EEG. במאמר שהתפרסם באוגוסט בכתב העת Journal of Alternative and Complementary Medicine עדכנו החוקרים כי חרף הצורך במחקרים נוספים בתחום, הניסוי מצביע על פעילות נוגדת חרדה של ריח התפוז המתוק, שמספקת עדות מדעית מצומצמת לשימוש בתפוז המתוק כחומר מרגיע בטיפולים המתבססים על ריחות מסוג ארומתרפיה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ