בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ברכות במיץ עגבניות

צריכה מוגברת של עגבניות מפחיתה את הסיכון לשבץ בגברים, כך לפי מחקר חדש מפינלנד

תגובות

בשנים האחרונות מתגלה הקשר שבין ליקופן, אחד מנוגדי החמצון המעניק לעגבניות את צבען האדום, לבין הורדת הסיכון למחלות לב וכלי דם. המלצות תזונתיות של איגוד הקרדיולוגים הישראלי, שהופצו באפריל 2011, מבהירות כי צריכת ליקופן וכן ויטמינים מסוג C ו-E נקשרה במחקרי תצפית ביחס הפוך לתחלואה ותמותה ממחלות לב וכלי דם.

מחקר חדש שנערך בפינלנד מחזק את המגמה המסתמנת. החוקרים מפרסמים החודש בכתב העת Neurology כי בדקו רמות של חמישה נוגדי חמצון (אנטי אוקסידנטים) בדם בקרב 1,031 גברים בגילי 46 עד 65. כעבור 12 שנות מעקב, 67 מהנבדקים פיתחו שבץ והתברר כי גברים עם רמות ליקופן גבוהות היו בסיכון נמוך ב-55 אחוז לפתח שבץ מוחי מכל סוג, ובסיכון נמוך ב-59 אחוז לפתח שבץ מוחי איסכמי, הנגרם מהפחתת זרם הדם למוח, בהשוואה לגברים עם רמות הליקופן הנמוכות ביותר בדם. לא נמצא קשר בין סיכון לשבץ לבין רמות נוגדי החמצון האחרים שנבדקו, בהם בטא קרוטן, נוגד חמצון המעניק לגזר את צבעו הכתום.

לחובבי העגבניות מומלץ לאכול אותן טריות, למשל בסלט. מחקר משנת 2006, שהתפרסם בכתב העת Food Chemistry and Toxicology שבחן את שיעור אובדן הליקופן בבישול עגבניות, מצא כי אפיית עגבניות בטמפרטורה של 177 מעלות ל-15 דקות גורמת לאובדן של 35.9 אחוז ליקופן, ואילו טיגון עגבניות הוביל לאובדן גדול יותר: רק 36.6 אחוז ליקופן שרדו בעגבניות שטוגנו בטמפרטורה של 145 מעלות בדקה אחת.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו