${m.global.stripData.hideElement}

 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מחקר: צמחונים מאריכים חיים לעומת אוכלי בשר

מדגם שכלל עשרות אלפי נבדקים בארה"ב, מצא כי לצמחונים ולטבעונים סיכון תמותה נמוך עד 19% ביחס לאוכלי בשר, בעיקר בקרב גברים

66תגובות

אחד המחקרים הנרחבים ביותר שנערכו עד כה על צמחונות מצא כי צמחונים מאריכים חיים לעומת אוכלי בשר. המחקר, שבדק קבוצות שונות של צמחונים, ובהם טבעונים, לעומת קבוצות של אוכלי בשר, מצא כי לראשונים סיכון נמוך ב-19% לתמותה מהתקפי לב, סיכון נמוך ב-13% לתמותה כוללת ממחלות לב וכלי דם, כולל שבץ מוחי, וסיכון נמוך ב-8% לתמותה מסרטן.

את המחקר ערכו חוקרים אמריקאים מאוניברסיטת לומה לינדה שבקליפורניה. הם בחנו מדגם שהקיף 73,308 נבדקים, מתוך מחקר נרחב על אורחות חיים ובריאות המבוצע  בארה"ב. בחמש השנים שבהן בוצע המחקר, בין 2002 ל-2007, מתו 2,570 מהנבדקים במחקר.

חישוב שיעורי התמותה של הנבדקים הצמחונים בהשוואה לאוכלי הבשר, העלה כי לצמחונים סיכון לתמותה נמוך ב-12% בתקופת המחקר. קבוצת הצמחונים כללה גם נבדקים שדיווחו על אורח חיים צמחוני למחצה, ודיווחו על אכילת עוף או דגים באופן מוגבל, וגם נבדקים שהצהירו על אורח חיים טבעוני מוחלט.

ירון קמינסקי

בפירוט הקבוצות נמצא כי ביחס לאוכלי הבשר, הסיכון לתמותה היה נמוך ב-15% בקבוצת הטבעונים, נמוך ב-9% בקבוצת הצמחונים, נמוך ב-19% בקבוצת הצמחונים המצהירים על אכילת דגים, ונמוך ב-8% בקבוצת הצמחונים למחצה הצורכים מדי פעם עוף או בשר בצורה מוגבלת.

ממצאי המחקר מתיישבים עם מידע שכבר הוכח במחקרים רפואיים בשנים האחרונות, לרבות התועלת של פירות וירקות במניעת מחלות לב וסרטן והסיכון המוגבר לתמותה בעקבות צריכת בשר אדום. לדברי ראש צוות החוקרים, הד"ר מייקל אורליך, מומחה לרפואה מונעת באוניברסיטת לומה לינדה, "איננו יכולים לומר זאת בצורה מפורשת מהממצאים, אך ככל הנראה התרומה הגבוהה ביותר לתוחלת החיים הארוכה יותר של צמחונים קשורה בהיעדר או בהפחתה של צריכת בשר".

באפריל דווח ב"הארץ" על מחקר אמריקאי שתיאר את המסלול שבאמצעותו פוגעת צריכת בשר אדום בבריאות הלב באמצעות הכימיקל ל-קרניטין (L-Cartinine) המצוי בבשר, מפורק על ידי חיידקים בקיבה ומאיץ תהליך המסכן את תפקוד הלב.

במחקר הנוכחי מצאו החוקרים כי הקשר בין דיאטה צמחונית להארכת תוחלת החיים חזק יותר בגברים בהשוואה לנשים, מה שמצביע על תועלת רפואית גבוהה יותר בקרב גברים להימנעות מאכילת בשר, בהשוואה לנשים. בקרב הגברים אף תועדה ירידה של 29% בסיכון לתמותה ממחלות לב וכלי דם על רקע שמירה על אורח חיים צמחוני - ירידה שלא היתה מובהקת בקרב נשים. התמותה ממחלות זיהומיות ירדה בקרב צמחונים בהשוואה לאוכלי הבשר ב-15% בקרב גברים ואילו רק ב-3% בקרב נשים. הממצאים התפרסמו השבוע בכתב העת JAMA Internal Medicine של ההסתדרות הרפואית האמריקאית.

לפי ממצאי סקר התזונה של משרד הבריאות שבוצע כבר לפני למעלה מעשור, 8.5% מהבוגרים בישראל מגדירים עצמם צמחונים או טבעונים, בהם 9.8% מהנשים ו-7.2% מהגברים, שיעור הגבוה פי 2.3 באוכלוסייה יהודית (10%) בהשוואה לחברה הערבית (4.3%). כמו כן, לפי הערכות במערכת הבריאות, 5% מבני הנוער בישראל בוחרים בדרך של צמחונות וטבעונות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#