בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תיירת מתה מתגובה אלרגית לאכילת טחינה

האשה, בת 30, אכלה במסעדה בירושלים ומצבה הידרדר במהירות עד שמתה בבית החולים; מומחית: "מקרה כזה לא צריך לקרות ב-2014"

19תגובות

תיירת בת 30 מדרום אפריקה מתה אתמול (שני) בבית החולים שערי צדק בירושלים, לאחר שאכלה במסעדה מנה שכללה טחינה. התיירת, שאלרגית לשומשום, לא ידעה שהטחינה מכילה את זרעי הצמח ותוך זמן קצר פיתחה תגובה אלרגית קשה.

צוות מגן דוד אדום שהוזעק למקום ביצע באשה החייאה ופינה אותה לבית החולים שערי צדק, לשם הגיעה במצב של דום לב. התיירת אושפזה ביחידה לטיפול נמרץ ואובחנה במצב של מוות מוחי. משפחתה של התיירת הסכימה לתרום את איבריה והיא הועברה למרכז ההשתלות הארצי בבית החולים בילינסון בפתח תקווה.

האלרגיה לשומשום נפוצה בישראל ובעולם ומשתייכת לאחת משלוש קבוצות המזונות שמעוררים רגישות אלרגנית בשכיחות הגבוהה ביותר, לצד מזונות כמו ביצים וחלב. "אין ספק שמקרה כזה ב-2014 לא צריך היה לקרות", טוענת ד"ר ננסי אגמון־לוין, יו"ר האיגוד הישראלי לאלרגיה ואימונולוגיה קלינית בישראל.

לדבריה, "ברור שמי שיודע שהוא אלרגי נדרש להימנע ממזונות מסוימים, אבל גם אם נקלעים למצב כזה קיים טיפול שצריך להינתן באופן מיידי. אנשים האלרגים לשומשום או לסוג אחר של מזון נדרשים להסתובב עם מזרק אפיפן - מזרק קל לתפעול שניתן להשתמש בו גם דרך הבגדים. כאשר החומר מוזרק מיד עם הופעת התסמינים, הוא נותן שהות של חצי שעה לפחות עד לקבלת סיוע רפואי".

לדברי ד"ר לוין, מזרק האפיפן, ובחלק מהמקרים גם כדורים נגד אלרגיה (אנטי־היסטמיניים), הם חלק מערכה קבועה שנושאים אנשים אלרגיים - בעיקר ילדים - לכל מקום. ערכה כזו יכלה ככל הנראה להציל את חייה של התיירת. "אנשים שסובלים מאלרגיות מסכנות חיים מוצאים עצמם בסכנה בכל פעם שהם נכנסים למסעדה, ואין להם יכולת לדעת בוודאות מלאה לאיזה חומרים הם נחשפים במזון שמוגש להם", הסבירה אגמון־לוין. "אבל את המקרה הזה, ולמעשה את כל מקרי המוות מתגובה אלרגית של השנים האחרונות, ניתן היה למנוע באמצעות ערכת הטיפול המיידית. פשוט עגום שזהו המצב".

בישראל הצטבר לא מעט ניסיון בתחום האלרגיה למזון. כ-10,000 ילדים, שהם כ-3% מהילדים בישראל, מאובחנים כסובלים מאלרגיות מסכנות חיים. הילדים עצמם נושאים איתם לרוב מזרק אפיפן ואף מתרגלים את השימוש בו במרכזי הטיפול באלרגיה. "זו מחלה שניתן למות ממנה בקלות רבה, אבל ניתן להימנע מהידרדרות שלה. כל מה שצריך לעשות זה להשתמש במזרק", אמרה אגמון־לוין.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו