בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תשעה בני אדם מוואדי ערה נדבקו בחיידק הברוצלה

ההדבקה נגרמת בצריכת מוצרי חלב שאינם מפוסטרים, בשר ללא פיקוח או במגע ישיר עם בעלי חיים נגועים. לא נשקפת סכנה לחיי המאושפזים

3תגובות

תשעה בני אדם מאזור ואדי ערה נדבקו בחיידק הברוצלה. חמישה מהם מאושפזים במחלקות הפנימיות במרכז הרפואי העמק בעפולה, וארבעה אחרים שוחררו לביתם. מצבם של החולים המאושפזים טוב ואין סכנה לחייהם.

לפני כשלושה שבועות אובחנו שני בני אדם כמי שנדבקו בחיידק ובשבוע האחרון נוספו עליהם שבעה בני אדם נוספים. "החולים הגיעו עם חום, חלקם עם בדיקות דם טובות יותר וחלקם פחות. ארבעה מהם כבר שוחררו, היתר מטופלים באנטיביוטיקה וטיפול תומך, אנחנו מקווים שלא יהיו סיבוכים", מספרת ד"ר ביביאנה חזן, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בבית החולים העמק בעפולה.

חיידקי הברוצלה גורמים למחלת ברוצלוזיס (המוכרת גם בשם "קדחת מלטה", ע"א). המחלה מאופיינת בסימפטומים של חום ולעתים בכאבי בטן, דופק מהיר וכאבי פרקים. החיידקים אף עלולים לגרום לסיבוכים, בכלל זה התיישבות החיידק על מסתמי הלב, וזיהום קשה של הפרקים. מקור ההדבקה שלה הם בעלי חיים - כבשים, פרות ועזים - נגועים ולא מחוסנים.

ההדבקה נגרמת בעיקר בצריכת חלב או מוצריו שאינם מפוסטרים, באכילת בשר נגוע או במגע ישיר עם בעלי החיים הנגועים. ההידבקות אפשרית גם בשאיפת החיידק בקרבת בעלי החיים הנגועים.

לדברי ד"ר חזן, החיידק אינו נחשב נדיר במזרח התיכון. "מדי פעם אנחנו עדים להתפרצויות שלו, בעיקר במקרים שבהם מסתובב בשטח עדר לא מחוסן ואנשים נחשפים לחיידק". לדבריה, "משרד החקלאות עוסק בזה ואני מקווה שגם התערבות של משרד הבריאות תוביל לאיתור המקור. לציבור אני ממליצה לא לאכול מוצרי חלב ומוצרי בשר במקומות שאינם מסודרים ומפוקחים".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו