תשעה בני אדם מוואדי ערה נדבקו בחיידק הברוצלה

ההדבקה נגרמת בצריכת מוצרי חלב שאינם מפוסטרים, בשר ללא פיקוח או במגע ישיר עם בעלי חיים נגועים. לא נשקפת סכנה לחיי המאושפזים

עידו אפרתי
עידו אפרתי
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עידו אפרתי
עידו אפרתי

תשעה בני אדם מאזור ואדי ערה נדבקו בחיידק הברוצלה. חמישה מהם מאושפזים במחלקות הפנימיות במרכז הרפואי העמק בעפולה, וארבעה אחרים שוחררו לביתם. מצבם של החולים המאושפזים טוב ואין סכנה לחייהם.

לפני כשלושה שבועות אובחנו שני בני אדם כמי שנדבקו בחיידק ובשבוע האחרון נוספו עליהם שבעה בני אדם נוספים. "החולים הגיעו עם חום, חלקם עם בדיקות דם טובות יותר וחלקם פחות. ארבעה מהם כבר שוחררו, היתר מטופלים באנטיביוטיקה וטיפול תומך, אנחנו מקווים שלא יהיו סיבוכים", מספרת ד"ר ביביאנה חזן, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בבית החולים העמק בעפולה.

חיידקי הברוצלה גורמים למחלת ברוצלוזיס (המוכרת גם בשם "קדחת מלטה", ע"א). המחלה מאופיינת בסימפטומים של חום ולעתים בכאבי בטן, דופק מהיר וכאבי פרקים. החיידקים אף עלולים לגרום לסיבוכים, בכלל זה התיישבות החיידק על מסתמי הלב, וזיהום קשה של הפרקים. מקור ההדבקה שלה הם בעלי חיים - כבשים, פרות ועזים - נגועים ולא מחוסנים.

ההדבקה נגרמת בעיקר בצריכת חלב או מוצריו שאינם מפוסטרים, באכילת בשר נגוע או במגע ישיר עם בעלי החיים הנגועים. ההידבקות אפשרית גם בשאיפת החיידק בקרבת בעלי החיים הנגועים.

לדברי ד"ר חזן, החיידק אינו נחשב נדיר במזרח התיכון. "מדי פעם אנחנו עדים להתפרצויות שלו, בעיקר במקרים שבהם מסתובב בשטח עדר לא מחוסן ואנשים נחשפים לחיידק". לדבריה, "משרד החקלאות עוסק בזה ואני מקווה שגם התערבות של משרד הבריאות תוביל לאיתור המקור. לציבור אני ממליצה לא לאכול מוצרי חלב ומוצרי בשר במקומות שאינם מסודרים ומפוקחים".

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ