בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תעשיית הבשר: הקביעה בדבר הסכנות באכילת בשר מעובד לא הגיונית

בכירים בתעשיית הבשר זועמים על ההשוואה שעשו בארגון הבריאות העולמי בין עישון סיגריות ואכילת בשר מעובד: "הם התעללו בנתונים כדי להבטיח תוצאה מסוימת"

7תגובות

קביעת ארגון הבריאות העולמי (WHO) כי נצברו די ראיות כדי לכלול את הבשר המעובד בקבוצת גורמי הסיכון הגבוהים ביותר (group 1) למחלות סרטן, לצד גורמי סיכון כמו טבק, אסבסט, אלכוהול וסולר, לא התקבלה בעין יפה בתעשיית הבשר. בכירים בתעשייה זו וחוקרים שהיא מממנת הגיבו בזעם גדול ודחו בתוקף כל השוואה בין סיגריות לבשר.

"מה שאנחנו יודעים הוא שהימנעות מאכילת בשר אדום אינה אמצעי להגנה מפני סרטן", אמר רוברט פיקארד, חבר בצוות המייעץ בנושא בשר ופרופסור אמריטוס לנוירוביולוגיה באוניברסיטת קרדיף. "האמצעים העיקריים למניעת סרטן הם עדיין הפסקת עישון, שמירה על משקל גוף תקין והימנעות מצריכה מוגזמת של אלכוהול". למערכה התגייס אתמול גם מכון הבשר של צפון אמריקה שהבהיר כי הגדרת בשר אדום כגורם סיכון לסרטן אינה מתיישבת עם ההיגיון. "היה ברור לנוכחים במפגש של הסוכנות הלאומית לחקר הסרטן (IARC), שרבים מחברי הפאנל מכוונים לתוצאה מסוימת, למרות הנתונים המיושנים, הקלושים, הלא עקביים, שעל חלקם הם עצמם דיווחו", אמרה בטסי בורן, סגנית נשיא המכון לעניינים מדעיים, "הם התעללו בנתונים כדי להבטיח תוצאה מסוימת".

פרות בבריטניה
בלומברג

לדבריה, "בשר אדום ומעובד הוא אחד מבין 940 חומרים שנבדקו על ידי IARC והתגלו כגורמי סיכון תיאורטיים ברמה זו או אחרת. רק חומר אחד, כימיקל המשמש לייצור מכנסי יוגה, הוכרז כלא מסרטן על ידי ה-IARC".

למעשה, אומרת בורן, "ה־IARC אומר שאפשר ליהנות משיעור יוגה, אבל לא לנשום את האוויר, לשבת ליד חלון שטוף שמש ולא למרוח אלוורה, אם נשרפים בשמש. גם אסור לשתות יין וקפה או לאכול מזון צלוי. למעצבי שיער ועובדי משמרות מוטב לחפש קריירה אחרת".

פרופסור טים קי, אפידמיולוג במרכז הבריטי לחקר הסרטן אמר עם זאת כי "המרכז לחקר הסרטן בבריטניה תומך בהחלטת IARC שקיימות הוכחות די והותר לסווג בשר מעובד כסיבה לסרטן ואת הבשר האדום כסיבה אפשרית לסרטן". אולם לדבריו, אף שכבר ידוע זה זמן מה על קשר סביר בין בשר אדום ובשר מעובד ובין סרטן המעי הגס, "החלטה זו אינה אומרת שיש להפסיק לגמרי לאכול בשר אדום ובשר מעובד. אבל אם צורכים אותם בכמויות, רצוי לשקול לצמצם את צריכתם. אפשר לנסות ולאכול דגים במקום נקניקיות לארוחת ערב, אפשר לבחור בצהריים בסלט קטניות במקום בכריך BLT".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו