ליצמן: לא מפחד מחברות המזון, עלינו להפחית את הסוכר והמלח בתפריט

שר הבריאות הודיע כי ימשיך להיאבק במזון לא בריא: "עלינו לדאוג לדור הבא". נשיא התאחדות התעשיינים: "שיכתבו לי על המוצר מה יש בו ויתנו לי להחליט. מה אני, ילד מפגר?"

עידו אפרתי
עידו אפרתי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עידו אפרתי
עידו אפרתי

שר הבריאות, יעקב ליצמן, ממשיך למתוח ביקורת ולהתנגח בתעשיית המזון נוכח אמירות של בכירים בה באשר לתוכניות המשרד לקידום תזונה בריאה יותר.

"אחד מראשי ארגוני המזון אמר שאין דבר כזה אוכל זבל. עלינו לדאוג לדור הבא ולבצע שינויים להפחתת הסוכרים והמלח בתפריט", אמר היום (שני) שר הבריאות בטקס חנוכת אגף שיקום חדש במרכז הרפואי "רעות" בתל אביב. "איני מפחד שמכירות החברות ירדו. זה לא ענייני. הם לא יסיטו אותי מהנושא. אין לי פריימריז באופק שאני תלוי בהם", אמר.

דבריו של ליצמן כוונו לכלל בכירי התעשייה וליו"ר איגוד יצרני המזון, ומנכ"ל קוקה קולה ישראל לשעבר, איציק תמיר, בפרט, שאמר כי "אין דבר כזה מזון לא בריא, צריך להוציא את המושג 'מזון לא בריא' מהלקסיקון". תמיר, שאמר את הדברים בכנס בשבוע שעבר, הוסיף כי "מזון לא בריא הוא לא חוקי ואסור לשימוש ולשיווק. יש 'מזון בריא' ויש 'מזון בריא יותר'". עוד הבהיר תמיר לקהל ולמנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב שישב לצדו: "לא יתקדם כלום אם לא יהיה שיתוף פעולה מצד התעשייה. רגולטור ומשרד ממשלתי לא יודע להוביל שינויים. זה לא יקרה ולא בגלל שאנחנו לא רוצים. זה טיבו של רגולטור. ולכן מלכתחילה הצענו למשרד לשלב ידיים עם התעשייה, רק ככה זה יקרה".

לעומת ליצמן, נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, אמר היום בכנס השנתי של יצרניות המזון בכפר המכביה למנכ"ל המשרד כי הוא מקווה שחברות המזון, ביחד עם המדען הראשי, ימצאו תחליף לסוכר אולם בסופו של דבר הבחירה בידי הצרכן. "אני אוהב לשתות משקאות ממותקים. אז שיכתבו לי על המוצר מה יש בו ויתנו לי להחליט מה אני אוהב. מה אני, ילד מפגר? זה יותר טעים".

המתח בין תעשיית המזון ומשרד הבריאות הולך ומתעצם בשבועות האחרונים. הוא נבנה לכדי התנגשות חזיתית בלתי נמנעת, על אף ההצהרות החוזרות על הרצון והצורך לקדם תהליכים, ולמרות שיתוף נציגי התעשייה בוועדת הרגולציה לקידום מזון בריא. תאגידי המזון מתמודדים עם חוסר אמון ציבורי חסר תקדים בישראל ובעולם. המידע שהגיע מארגון הבריאות העולמי על נזקי מזון, לא פסח גם על לשכת של שר הבריאות והנהלת המשרד, שם שוררות רוחות חדשות שלא היו מוכרות לתעשייה עד כה.  

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ