מנפצים את המיתוסים הרעים על ביצים

בשנות ה-40 התגלה בהן ערך גבוה של כולסטרול ושמן הוכתם, אולם חוקרים מהללים אותן. כמה ואיך לאכול, למה החלמון טוב ומה יודעים על ביצי חופש

רונה מור
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים76
רונה מור

ביצה זו על שום מה? ביצה, בהיותה סמל לאבלות, מסמלת גם את חורבן בית המקדש ונאכלת בליל הסדר. אך אפשר להפסיק להתאבל: בניגוד למה שניתן לחשוב, הביצה נחשבת למזון ראשון במעלה. לכבוד חג הפסח הבא עלינו לטובה אנסה להציג אותה בפניכם מחדש, לנפץ כמה מיתוסים לגביה ואף לראות איזו השפעה יש לה על אישיותנו!
חוקרים בריטים שניתחו נתונים מ-71 מחקרים ומסמכים שהתייחסו להרכב התזונתי של הביצה ולתפקידה בתזונתנו הגדירו אותה כמזון-על. במחקר שפרסמו ביוני 2010 ב-journal of Nutrition and Food Science טענו כי ביצים נחשבות לאחד המזונות שמכילים בתוכם כמעט את כל המרכיבים החיוניים לגופנו ובריאותנו ויכולים לסייע בשמירה על המשקל.

תגובות