עשרת המזונות שיהפכו אתכם בריאים יותר

סופרים קלוריות? זה לא בהכרח הפרמטר החשוב לבריאות. ישנם סוגי אוכל שמעודדים דלקת בגוף ואחרים שנוגדים אותה - הכירו אותם

רונה מור
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונה מור

אוהבים לנשנש קרואסון שוקולד בארוחת הבוקר? קונים לילד נקניקייה בלחמנייה כדי שיהיה בשקט? עצרו רגע וקחו בחשבון את הדלקת שעלולה להתפשט בגופכם. רבים מאתנו סופרים ביסים וקלוריות ומודדים את רמת הסוכר, השומן, הפחמימות והחלבונים במזון, אבל שוכחים שלפעמים זו לא הכמות אלא האיכות. מתברר שיש קשר הדוק בין אוכל ודלקות, ומרכיבי תזונה משפיעים על הגברת דלקת או מניעתה. כמובן שהדבר משפיע על בריאות הגוף ובעל השלכות על עלייה או ירידה במשקל. כיום לא מסומן על אריזת האוכל שאנחנו קונים מהו המדד האנטי-דלקתי או הדלקתי שלו והתודעה בנושא בקרב הציבור והרופאים לוקה בחסר. אז כיצד יודעים אילו מזונות דלקתיים ואילו אנטי-דלקתיים? בשביל זה קיים המדור "טיפ של בריאות".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ