בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רוצים לשפר את הפוריות? שתו מיץ סלק!

32תגובות

בתקופה שמאוד רציתי להיכנס להריון, שהיתה אמוציונלית וחרדתית, פה ושם שמעתי את המשפט הנשי והמסתורי: "תאכלי הרבה סלק". לא ממש הבנתי למה, אבל זרמתי. וכך גם מיץ הסלק. בכל שיטוט בחזרה מקופת החולים עצרתי בדוכן מיצים ולגמתי בהנאה מהמשקה שאולי יסייע לי להפוך לאם בקרוב. פעם אחת, בעודי נהנית מטיפות אדמדמות אחרונות, אפילו פגשתי במכרה רחוקה שסיפרה שחלמה שאני בהריון. ואז ידעתי שסימן גדול יותר מזה אין: מיץ הסלק עושה את שלו. החלטתי לבדוק את העניין לעומק וגיליתי שהאינטואיציה הנשית לא טועה: הסלק תורם לפוריות. גם זו הגברית.

מעבר לכך שהסלק עשיר בחומצה פולית הנחוצה לספירת הזרע וניידותו, ובוויטמינים E ו-C התורמים לזרע בריא, הוא יכול לסייע בהפחתת מתח וחרדה שמזיקים לפוריות גם בגברים וגם בנשים. בסלק נמצאים החומרים המזינים בטאין וטריפטופן שמרגיעים ומסייעים בשיפור מצב הרוח.

בנוסף, לחץ דם גבוה, שלעתים עלול להיווצר בשל המתח הנפשי והחרדה המתלווים לניסיונות להיכנס להריון, מפריע למחזור הדם התקין והדבר יכול להקשות על ההתעברות. ומיץ הסלק יכול לסייע גם בכך; מחקר שפורסם במארס 2012 ב- British Journal of Nutrition מצא כי מספיקים 100 גרם של מיץ סלק כדי להוריד את לחץ הדם באופן ניכר. עוד הוכיח המחקר כי הניטריט שבסלק משפר את זרימת הדם, שלה תפקיד מפתח בעיבוי רירית הרחם שבה משתרשת הביצית המופרית, השתרשות המובילה להריון.
גם Harvard Health Publicatior, ההוצאה לאור של בית הספר לרפואה של אוניברסיטת הארוורד, ממליצה בספרה "דיאטת הפוריות" ("The Fertility Diet") לאכול סלק העשיר בברזל כדי לשפר את הפוריות.

סלקים בקערה
תומר אפלבאום

עם זאת, אודה ולא אבוש: טעמו מעט מרתיע. בתקופת אובססיית הסלק שלי בישלתי עמו מרק ופשטידה ואכן, התמונות היו קשות למראה וטעם. בראוניז הסלק לעומת זאת היו להיט:

מצרכים:
3-2 סלקים בינוניים חתוכים
150 גר' שוקולד מריר
כפית תמצית וניל
200 גר' סוכר חום
3 ביצים
100 גר' קמח מלא
100 גר' חמאה
30 גר' אבקת קקאו

הוראות הכנה:
1. קוטמים את החלק העליון והתחתון של הסלק ומקלפים. חותכים גס ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים מעט מים ומכסים בניילון נצמד שמנקבים בו כמה חורים קטנים. לאחר מכן מחממים במיקרוגל בחום גבוה למשך 10 דק', או עד שהסלק מתרכך.
2. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שגודלה 20X30 ס"מ. חותכים את השוקולד המריר לחתיכות גסות ואת החמאה לקוביות.
3. מסננים את הסלק מנוזלים ושמים במעבד מזון עם השוקולד, החמאה ותמצית הווניל. גורסים את התערובת עד שהיא חלקה ומומסת.
4. בעזרת מערבל ידני מערבלים את הביצים והסוכר בקערה גדולה כ-2 דק' או עד קבלת עיסה עבה, קצפית ובהירה.
5. מעבירים בעזרת כף גדולה את תערובת הסלק לקערה עם הביצים הבחושות. השאירו את התערובת אוורירית ככל הניתן. מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת הקקאו ומערבבים עד קבלת בלילה אחידה.
6. שופכים את הבלילה לתוך התבנית המשומנת ואופים למשך 25-20 דק' עד שהיא תופחת. הקפידו שהמאפה לא יתייבש בתנור ושיישאר מעט לח בפנים. חתכו לריבועים בגודל 20-15 ס"מ ואכלו לאט לאט.

לבריאות ולפוריות!


 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו