כיצד מרגישים טעמים?

חוש הטעם הוא פרשנות של המוח למולקולות מסוגים שונים שפוגשות את קולטני הטעם בלשון ובלוע. החוויה גדלה עוד בזכות מעורבותו של חוש הריח

נטע סופר צור
נטע סופר צור
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נטע סופר צור
נטע סופר צור

אחת ההנאות הגדולות בחיים היא אוכל. לאדם שאינו מורעב, ההנאה האמיתית מהמזון לא נובעת מהתמלאות הקיבה, אלא ממחול הטעמים שיוצרות מולקולות המזון בחלל הפה לפני שהן זורמות במורד הוושט אל הבריכה החומצית שמתחת. עושר הטעמים הוא כה גדול, עד שנדמה שיש בעולם מאות או אלפי טעמים שונים. אולם במציאות קיימים רק חמישה: מר, חמוץ, מתוק, מלוח והטעם החמישי שאותו קשה יותר להגדיר, המכונה "אומאמי" שמשמעותו בעברית היא פשוט "טעים".

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ