האם אי סבילות ללקטוז היא אלרגיה?

בני האדם נולדים עם היכולת לפרק את הלקטוז, סוכר החלב, כדי להפיק ממנו אנרגיה. אי סבילות ללקטוז היא פגיעה ביכולת הזו, בעוד שאלרגיה פועלת במנגנון שונה לגמרי

נטע סופר צור
נטע סופר צור
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נטע סופר צור
נטע סופר צור

מוצרי חלב הם מוצרי מזון פופולריים ביותר בעולם המערבי, אבל נתח יחסית גדול מהאוכלוסייה הבוגרת בכלל לא בנוי פיזיולוגית לעכל חלק ממרכיביהם. אחד היתרונות האבולוציוניים של התפתחות האדם הוא הפיכתו לאוכל כל (אומניבור), שגם מסוגל לעכל חלב לאחר סיום תקופת הינקות. למרות העובדה שזו התפתחות אבולוציונית חדשה יחסית, יכולת זו לא הגיעה לכולם עדיין.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ