בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האם אי סבילות ללקטוז היא אלרגיה?

בני האדם נולדים עם היכולת לפרק את הלקטוז, סוכר החלב, כדי להפיק ממנו אנרגיה. אי סבילות ללקטוז היא פגיעה ביכולת הזו, בעוד שאלרגיה פועלת במנגנון שונה לגמרי

תגובות
חלב נמזג לכוס
shutterstock

מוצרי חלב הם מוצרי מזון פופולריים ביותר בעולם המערבי, אבל נתח יחסית גדול מהאוכלוסייה הבוגרת בכלל לא בנוי פיזיולוגית לעכל חלק ממרכיביהם. אחד היתרונות האבולוציוניים של התפתחות האדם הוא הפיכתו לאוכל כל (אומניבור), שגם מסוגל לעכל חלב לאחר סיום תקופת הינקות. למרות העובדה שזו התפתחות אבולוציונית חדשה יחסית, יכולת זו לא הגיעה לכולם עדיין. תהליך עיכול המזון מתרחש ברובו במעי הדק הארוך והמפותל שממלא את חלל הבטן. חומרי המזון המעוכל למחצה מגיעים מהקיבה אל המעי, מתפרקים ואז נספגים דרך תאי דופן המעי אל כלי...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו