בשביל מה צריך רוק בפה?

תפקידו של הרוק בפה הוא להרטיב את המזון ולהכין אותו לעיכול, להוריד את החומציות שלו ולהתחיל פירוק של רכיבי מזון מסוימים. בזמנים שבהם לא אוכלים הרוק הוא חומר סיכוך המאפשר לאיברי הפה לנוע בקלות שגם שומר על השיניים מפני חיידקים

נטע סופר צור
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נטע סופר צור

בכל רגע נתון מתרחשות בגוף פעולות רבות בלי להקדיש לכך מחשבה. הלב פועל עצמאית, הריאות ומערכת הדם, וכך גם הריור. תרומתו של הרוק ללעיסה ולתהליך העיכול ברורה, פחות מובן מדוע הוא נמצא בפה גם בין הארוחות, לפחות בקרב אנשים שאצלם קיימים זמנים כאלה.

בפה ישנם שישה פתחים של בלוטות רוק גדולות הממוקמים מתחת ללשון, מתחת ללסת וסמוך לאוזניים. בחלל הלוע נמצאים פתחים נוספים רבים שיוצאים מהלשון, מהשפתיים, מהצד הפנימי של הלחיים ועוד. הפתחים האלה מפרישים לתוך הפה כליטר וחצי רוק ביום. יותר מ-99% מהרכבו הם מים, והיתר מכיל מינרלים כמו אבץ, אשלגן, סידן ומגנזיום לאיזון החומציות בפה. עוד יש בו אנזימי עיכול, חומרים אנטי מיקרוביאליים ומולקולות סופחות נוזלים שנקראות מוצינים (mucins, ריר), המעניקות לו את מרקמו הצמיגי.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ