דו"ח: חיות בישראל מקבלות כמות אנטיביוטיקה חריגה, ומסכנות את הצרכן

נתונים חדשים של משרד החקלאות והבריאות מגלים פער בין התוויות השימוש באנטיביוטיקה במשק החי בארה"ב לבין אלו שבישראל, ושימוש חריג בפועל. כך עולה הסיכון של הצרכנים לחלות בזיהומים בשל חיידקים עמידים

כרם אביטל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
כרם אביטל

האם הפיקוח על התרופות שניתנות לבעלי חיים למאכל בישראל הדוק מספיק? או שמא, ושאלה זו עולה חדשות לבקרים, הבשר שמוגש לצרכנים עלול לסכנם בזיהומים? לשימוש באנטיביוטיקה בתעשיות המזון מהחי שתי מטרות מרכזיות: היא מתפקדת כזרז גדילה – המגדיל את נפח בעלי החיים מהר יותר - ונאבקת בחיידקים האופייניים לתנאי הצפיפות והזוהמה במשק תעשייתי. לפי מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת PNAS, כמות האנטיביוטיקה ששימשה לתעשיית המזון מהחי ברחבי העולם ב-2010 היתה כ-63 אלף טון, וצפויה לעלות ב-67% עד שנת 2030 (בעיקר עקב עלייה בשימוש בסין ובמדינות מתפתחות). לשם המחשה, כדי לייצר ק"ג בשר עוף למאכל משתמשים ב-148 מ"ג אנטיביוטיקה, ק"ג בשר חזיר - 172 מ"ג, וק"ג בשר בקר - 48 מ"ג.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ