בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דו"ח: חיות בישראל מקבלות כמות אנטיביוטיקה חריגה, ומסכנות את הצרכן

נתונים חדשים של משרד החקלאות והבריאות מגלים פער בין התוויות השימוש באנטיביוטיקה במשק החי בארה"ב לבין אלו שבישראל, ושימוש חריג בפועל. כך עולה הסיכון של הצרכנים לחלות בזיהומים בשל חיידקים עמידים

132תגובות

האם הפיקוח על התרופות שניתנות לבעלי חיים למאכל בישראל הדוק מספיק? או שמא, ושאלה זו עולה חדשות לבקרים, הבשר שמוגש לצרכנים עלול לסכנם בזיהומים? לשימוש באנטיביוטיקה בתעשיות המזון מהחי שתי מטרות מרכזיות: היא מתפקדת כזרז גדילה – המגדיל את נפח בעלי החיים מהר יותר - ונאבקת בחיידקים האופייניים לתנאי הצפיפות והזוהמה במשק תעשייתי. לפי מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת PNAS, כמות האנטיביוטיקה ששימשה לתעשיית המזון מהחי ברחבי העולם ב-2010 היתה כ-63 אלף טון, וצפויה לעלות ב-67% עד שנת 2030 (בעיקר עקב עלייה בשימוש...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו