כיצד מזון מהונדס גנטית עלול לסכן את בריאותנו

עיקר המאמץ של ההנדסה הגנטית מכוון ליצירת צמחים עמידים לקוטלי עשבים. באופן כזה אפשר לרסס שדות גידול בכמויות גדולות של קוטלי עשבים, ואלו עלולים לפגוע קשה בבריאות האדם. דוגמה לחומר כזה, שלאחרונה הוכרז כ"כנראה מסרטן", היא ראונדאפ

נעם אוחנה
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נעם אוחנה

האם מזון מהונדס גנטית עלול לפגוע בבריאותנו כפי שנהוג לחשוב? מדוע מוצרי מזון מסוימים, כגון סויה, מראש מכריזים על עצמם כ"לא מהונדסים גנטית"? הנדסה גנטית היא העברה של מקטע מרצף הדנ"א (הגן המכיל חומר תורשתי) מיצור חי אחד אל יצור חי שני. ניתן לקחת מקטע דנ"א מכל יצור חי, מחיידק ועד פיל, ולהחדירו לכל יצור חי אחר. הדבר אפשרי מפני שהדנ"א של כל היצורים החיים מורכב מאבני בניין זהות.

תגובות