טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כיצד מזון מהונדס גנטית עלול לסכן את בריאותנו

עיקר המאמץ של ההנדסה הגנטית מכוון ליצירת צמחים עמידים לקוטלי עשבים. באופן כזה אפשר לרסס שדות גידול בכמויות גדולות של קוטלי עשבים, ואלו עלולים לפגוע קשה בבריאות האדם. דוגמה לחומר כזה, שלאחרונה הוכרז כ"כנראה מסרטן", היא ראונדאפ

תגובות

האם מזון מהונדס גנטית עלול לפגוע בבריאותנו כפי שנהוג לחשוב? מדוע מוצרי מזון מסוימים, כגון סויה, מראש מכריזים על עצמם כ"לא מהונדסים גנטית"? הנדסה גנטית היא העברה של מקטע מרצף הדנ"א (הגן המכיל חומר תורשתי) מיצור חי אחד אל יצור חי שני. ניתן לקחת מקטע דנ"א מכל יצור חי, מחיידק ועד פיל, ולהחדירו לכל יצור חי אחר. הדבר אפשרי מפני שהדנ"א של כל היצורים החיים מורכב מאבני בניין זהות. כאשר טכנולוגיית ההנדסה הגנטית התגלתה לראשונה, שררה אופוריה כללית בקהילה המדעית. המחשבה היתה שמעתה נוכל להעביר תכונות...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות