דו"ח מומחים אמריקאים: תזונה צמחית בעיקרה בריאה יותר

לראשונה, ועדת המומחים המייעצת למשרד החקלאות האמריקאי, שעליה מסתמכות הנחיות התזונה הפדרליות, מציינת שהמאבק בתחלואה והשמנה כשל, מבטלת את ההמלצה לצרוך בשר דל שומן, עופות וביצים, וקובעת שיש למעט בצריכת בשר אדום ומעובד

טל חייקין ומורן בלושטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טל חייקין ומורן בלושטיין

האם הגיע הזמן להחליף את הסטייק בעדשים באופן רשמי? דו"ח של ועדת מומחים מתחום הבריאות המייעצת למשרד החקלאות האמריקאי (Scientific Report of the 2015 Dietary Guidelines Advisory Committee) קובע כי מומלץ לאמץ דפוסי תזונה המתבססים בעיקרם על מזונות מלאים מהצומח. זאת, כדי לקדם בריאות, להיאבק במגפת ההשמנה ולהקטין את הסיכון למחלות כרוניות. לפי ועדה זו מדי חמש שנים מתעדכנות הנחיות התזונה הפדרליות שמעצבות את מדיניות התזונה של הממסד בארה"ב ובמדינות אחרות, בכללן ישראל. הדו"ח קובע שאסטרטגיית הטיפול בהשמנה ובמחלות כרוניות כשלה ושעל מנת להפחית את התחלואה יש לעודד את האוכלוסייה לצרוך "תזונה עשירה בירקות, פירות, דגנים מלאים, דגים ופירות ים, קטניות ואגוזים; תזונה שבה החלב הוא דל או נטול שומן ונצרך במתינות, ושכוללת שתיית אלכוהול מתונה (בקרב מבוגרים), ודלה בבשר אדום ומעובד, במזון ושתייה ממותקים ובדגנים מזוקקים (דוגמת קמח לבן ואורז לבן, ט"ח, מ"ב)".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ