סלמונלה

לא לשטוף את העוף ולא לקחת אנטיביוטיקה

המידע התקשורתי שמתריע בימים אלו על התפשטות חיידק הסלמונלה לא תמיד מדויק ועלול לגרום לבהלה ולטיפול לא רצוי, כגון אנטיביוטיקה - שברוב המקרים מיותרת ואף מאריכה את הישארות החיידק בגוף. אז מהן העובדות ומהן ההמלצות לטיפול במזון

אוהד גל-מור
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אוהד גל-מור

"שיא של שנים בתחלואת הסלמונלה", "סלמונלה בישראל: האם החיידקים יגיעו אליך?" — כותרות מעין אלו גודשות בתקופה האחרונה את כלי התקשורת ואת הרשת. הסיבה העיקרית לכך היא רענון המלצות של משרד הבריאות בנושא וניסיון לבלום עלייה בהתפשטות החיידק. ואכן, משרד הבריאות מדווח כי באוקטובר האחרון נרשם שיא בתחלואה בסלמונלה מאז שנת 2006. זאת כפי הנראה בשל זן של סלמונלה שייתכן שהופיע בארץ לראשונה השנה, הגורם לתחלואה בהיקף גבוה יחסית. עם זאת, המידע בכלי התקשורת וברשת שמתריע בפני הציבור על החיידק לא תמיד מוגש באופן מדויק ועלול לגרום לבהלה ולנקיטת אמצעי טיפול לא רצויים, כגון שימוש מיותר ומופרז באנטיביוטיקה. במסגרת מאמר זה אנסה להאיר היבטים הקשורים לחיידק הסלמונלה תוך היצמדות לעובדות ולבסיס הידע המדעי.   

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ