היזהרו מצריכה עודפת של חלבונים

הביקוש למוצרים עשירים בחלבון ואבקות חלבון גדל בקרב צעירים. אולם בכמה מחקרים שנערכו לאחרונה, נמצא קשר בין צריכה עודפת של חלבון לבין עלייה בסיכון ללקות במגוון מחלות

רוני קרין רבין, ניו יורק טיימס
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רוני קרין רבין, ניו יורק טיימס

החלבון זוכה במעמד־על בעולם התזונה, ונחשב חיוני כמעט לכל מטרה, החל בבניית שרירים וכלה במניעת עלייה במשקל. ואולם, האם יש להימנע מצריכת יתר גם של דברים טובים? אבקות חלבון בטעמי שוקולד, תות, ועוגיות משמשות להכנת שייקים וכך אפשר לצרוך, ללא מאמץ, כמויות חלבון העולות בהרבה על המלצות התזונאים. משקה חלבון משומר עשוי להכיל חלבון בכמות המשתווה לכמות החלבון ברבע קילו סטייק, וחטיפי חלבון עשויים להכיל יותר חלבון מחביתה בת שלוש ביצים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ