טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מחקר ענק: שומן מפחית את הסיכון לתמותה. "לא חובה להיות טבעוני"

המחקר, שפורסם בכתב העת היוקרתי The Lancet, מצא גם שצריכת פחמימות גבוהה מעלה את הסיכון לתמותה, ושאכילת שלוש-ארבע מנות של פירות וירקות ביום מפחיתה אותו

תגובות
ארוחה
דודו בכר

מחקר חדש ורחב היקף שבדק כיצד משפיעה תזונה על תחלואה ותמותה מטלטל את עולם הרפואה. התוצאות מראות כי צריכת שומן גבוהה, כולל שומן רווי (שקיים במזונות כגון בשר ומוצרי חלב), כרוכה דווקא בירידה בסיכון לתמותה, בניגוד לסברה הרווחת. זאת לעומת צריכת פחמימות גבוהה שנקשרה לסיכון מוגבר לתמותה. המחקר מצא גם כי צריכת פירות, ירקות וקטניות הקטינה את הסיכון לתחלואה לבבית ותמותה. מחקר זה, שנקרא PURE, פורסם בשלושה חלקים בשבוע שעבר בכתב העת היוקרתי The Lancet ובמקביל הוצג בכנס החברה האירופית לקרדיולוגיה ((ESC...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות