מחקר ענק: שומן מפחית את הסיכון לתמותה. "לא חובה להיות טבעוני"

המחקר, שפורסם בכתב העת היוקרתי The Lancet, מצא גם שצריכת פחמימות גבוהה מעלה את הסיכון לתמותה, ושאכילת שלוש-ארבע מנות של פירות וירקות ביום מפחיתה אותו

רן קורנובסקי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים134
רן קורנובסקי

מחקר חדש ורחב היקף שבדק כיצד משפיעה תזונה על תחלואה ותמותה מטלטל את עולם הרפואה. התוצאות מראות כי צריכת שומן גבוהה, כולל שומן רווי (שקיים במזונות כגון בשר ומוצרי חלב), כרוכה דווקא בירידה בסיכון לתמותה, בניגוד לסברה הרווחת. זאת לעומת צריכת פחמימות גבוהה שנקשרה לסיכון מוגבר לתמותה. המחקר מצא גם כי צריכת פירות, ירקות וקטניות הקטינה את הסיכון לתחלואה לבבית ותמותה.

תגובות