טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תזונה שמשתנה עם כל עונה - כיצד היא תורמת לחיידקים בגוף ולבריאות?

מחקר מצא כי הרכב החיידקים של שבט בני הדזה משתנה לפי עונות השנה בשל השינוי המתמיד בתזונתם. מה ניתן להסיק מכך על השפעתו של התפריט המערבי על בריאות האדם

תגובות
שייק ירוק
דודו בכר

בצפון טנזניה, לא רחוק מסוואנת סרנגטי, חיים בני הדזה, קהילה של כ־1,300 בני אדם. יחסית למספרם ההתעניינות המדעית בהם גדולה. רבים מבני הדזה מתקיימים אך ורק מאכילת בעלי החיים שהם צדים, מדבש, פירות יער ומזונות אחרים שהם מלקטים מהטבע. כך עשו בני האדם במשך 95 האחוזים הראשונים של תולדות המין האנושי. משום כך חוקרים מתחקים אחר בני הדזה בניסיון להבין את אורח חייהם של ציידים־לקטים ולתת מענה לשאלות רבות, ובהן איך הם מוצאים את מזונם, כמה אנרגיה דרושה להם לשם כך, או כמה שעות שינה נדרשות להם. במחקר שפורסם בכתב...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות