עושים כושר? מתי מומלץ לאכול חלבון ופחמימות, ובאילו כמויות? נייר עמדה חדש

החברה הבינלאומית לתזונת ספורט פרסמה נייר עמדה שבו הנחיות לתזמון צריכת התזונה הקשורה לפעילות גופנית, בעיקר אינטנסיבית. מהן העיקריות שבהן

ליטל מטליס
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ליטל מטליס

החברה הבינלאומית לתזונת ספורט (ISSN) פרסמה בסוף אוגוסט נייר עמדה שבו הנחיות לתזמון תזונתי במהלך פעילות גופנית, לפניה ואחריה. נייר זה מדגיש כי עיתוי צריכת הרכיבים התזונתיים משפיע על בניית השריר, הכושר הגופני והתאוששות מאימונים. הנה המלצותיו העיקריות:

ראשית מציין הנייר כי לעוסקים בפעילות גופנית מומלץ לצרוך מזונות שלמים, לא מעובדים (כגון דגנים מלאים, ירקות ופירות), ומועשרים בוויטמינים ומינרלים. צריכה מתוזמנת של מזונות אלו, המכילים פחמימות, שומנים וחלבונים ותורמים לאנרגיה, עשויה להגביר את סינתזת החלבון בשריר (תהליך שמעודד את בניית השריר ומסייע בתיקון רקמותיו הפגועות) לאחר פעילות גופנית אינטנסיבית, בעלת עצימות גבוהה (שאורכה מעל 60 דקות וצריכת החמצן/ הקיבולת האירובית המרבית בה - הנפח המרבי של החמצן הנצרך בדקה של מאמץ גופני - היא מעל 70%).

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ