לקראת המנגלים |

מחקר מגלה כיצד גורם בשר אדום לעלייה בסיכון למחלות לב

חוקרים עקבו אחר כימיקל המצוי בבשר וגילו כי פירוקו משבש את פעילותם של תאים במערכת החיסונית ובכך מאיץ את תהליך ייצור הכולסטרול הרע

דן אבן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דן אבן

מחקר חדש שופך אור על המנגנון ההופך אכילת בשר אדום בכמויות גדולות לגורם סיכון למחלות לב. לפי המחקר, המתפרסם בכתב העת Nature Medicine, הכימיקל ל-קרניטין (L-Carnitine) המצוי בבשר אדום, מפורק על ידי חיידקים בקיבה ומאיץ תהליך המסוכן לתפקוד הלב.

החוקרים האמריקאים, בראשות צוות מהמרכז הרפואי קליבלנד קליניק שבאוהיו, הציגו ממצאים מניסויים שבוצעו בעכברים ובבני אדם. הממצאים הצביעו על עלייה בסיכון לכולסטרול כתוצאה מאכילת בשר אדום, על רקע תפקידם של חיידקי הקיבה המיקרוביוטיים, שתפקידם הוכח בשמירה על תקינות פעילות המעי ועל איזון המערכת החיסונית של הגוף.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ