איזו תזונה עשויה לשפר גנטיקה ותפקוד איברים?

מרכיבים שנמצאים במזונות מסוימים, כגון ברוקולי, תה ירוק, שום ובצל, עשויים לסייע למנגנון גופני שמשתק גנים המעלים את הסיכון למחלות. מהי אם כן הדיאטה המומלצת ביותר לגנום האנושי?

דנה צפת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דנה צפת

תזונה, בנוסף לתורשה, משפיעה על תפקוד הגנים שלנו – כך עולה מיותר ויותר מחקרים. כל אדם נולד עם מערך גנטי מסוים, אך ברוב התאים 98% מהגנים שלנו אף פעם לא יבואו לידי ביטוי. כלומר, הם שקטים ובלתי משומשים. כל תא ותא בגופנו זקוק רק לכ-2% הגנים הנותרים. בגנים אלו, הבאים לידי ביטוי, נוצרים החלבונים המסייעים לתפקודו התקין של התא - כלומר, על פי גנים אלו מיוצרים בהמשך חלבונים ("גנים מקודדי חלבון"). החלבונים אחראים כמעט לכל משימה של התא, כגון ניקוי פסולת ותחזוקה שוטפת. ולכן כל תא צריך שגנים מסוימים יתורגמו לחלבונים כדי למלא תפקיד מסוים. כך למשל, בתאי הלב הגנים הנדרשים יקודדו לחלבונים שייצרו סיבי שריר המיוחדים ללב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ