מחקר

רוצים לרזות? אכלו יותר שומן ופחות פחמימות

בני אדם שממעטים באכילת פחמימות ואוכלים יותר שומנים, אפילו שומן רווי, מצליחים לרזות יותר וסיכוים ללקות בהתקף לב קטן יותר ביחס לבני אדם השומרים על דיאטה דלת שומן – כך מצא מחקר חדש ומקיף. המומחים אומרים כי כעת עולה האפשרות שרשויות הבריאות יידרשו לשנות את המלצותיהן המגבילות את צריכת השומנים ולעודד צריכה מופחתת של מזונות מעובדים

אנהאד אוקונור
ניו יורק טיימס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אנהאד אוקונור
ניו יורק טיימס

בני אדם שנמנעים מאכילת פחמימות ואוכלים יותר שומנים, אפילו שומן רווי, משילים שומן רב יותר מגופם וסיכוייהם ללקות בבעיות בלב ובכלי דם קטנים יותר משל בני אדם השומרים על דיאטה דלת שומן, כהמלצת הרשויות זה עשרות שנים - כך עולה ממחקר מקיף חדש. מן הסתם לא צפויים הממצאים הללו להיחשב למילה האחרונה בפולמוס החריף והמתמשך בסוגיה אילו מזונות מומלצים ביותר להורדה במשקל ולבריאות בכלל. הדעה שהשומן, ובעיקר שומן רווי, מזיק לבריאות נולדה מהשוואת שיעור התחלואה בקרב אוכלוסיות נרחבות בארה"ב.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ