אנהאד אוקונור
ניו יורק טיימס

בני אדם שנמנעים מאכילת פחמימות ואוכלים יותר שומנים, אפילו שומן רווי, משילים שומן רב יותר מגופם וסיכוייהם ללקות בבעיות בלב ובכלי דם קטנים יותר משל בני אדם השומרים על דיאטה דלת שומן, כהמלצת הרשויות זה עשרות שנים - כך עולה ממחקר מקיף חדש. מן הסתם לא צפויים הממצאים הללו להיחשב למילה האחרונה בפולמוס החריף והמתמשך בסוגיה אילו מזונות מומלצים ביותר להורדה במשקל ולבריאות בכלל. הדעה שהשומן, ובעיקר שומן רווי, מזיק לבריאות נולדה מהשוואת שיעור התחלואה בקרב אוכלוסיות נרחבות בארה"ב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ