מחקר: פחות מדי מלח מעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה

מחקר חדש ומקיף שמסעיר את עולם הקרדיולוגיה מציין כי ניתן להעלות את צריכת המלח בערך פי שניים מהכמות היומית המומלצת כיום. ממצאיו אף מראים כי צריכת מלח נמוכה מדי קשורה בסיכון גבוה ללחץ דם ולתמותה מאירועי לב - הרבה יותר מאשר צריכה מוגברת

עידו אפרתי
עידו אפרתי
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עידו אפרתי
עידו אפרתי

המאמר שפורסם בחודש שעבר בכתב העת New England Journal of Medicine הצליח להוציא משלוותם קרדיולוגים רבים, ובראשם את אנשי איגוד הלב האמריקאי (AHA). המחקר הצביע על כך שהאמריקאים יכולים לאכול בערך פי שניים מכמות המלח היומית המומלצת להם כיום על ידי רשויות הבריאות מבלי שהדבר יפגע בבריאותם. יתרה מכך, ממצאי המחקר אף הראו כי צריכת מלח נמוכה מדי קשורה בסיכון גבוה לתמותה מאירועי לב, מחלות כלי דם ושבץ - הרבה יותר מאשר צריכת מלח בכמויות גדולות מהמומלץ. הביקורות על המחקר ועל האופן שבו בוצע לא איחרו להגיע. "עלילות מלח" כינה את המחקר אחד הקרדיולוגים.    

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ