המחקר שטען ששומן מרזה הוא כפי הנראה לקוי

מאמר שפורסם בניו יורק טיימס ובמדור הבריאות של "הארץ" דיווח כי מחקר חדש גורס שבני אדם שנמנעים מאכילת פחמימות ואוכלים יותר שומנים מרזים יותר וסיכוים לתחלואת לב קטן יותר משל בני אדם השומרים על דיאטה דלת שומן. אך מבדיקת הנתונים ומביקורת של חוקרים בעולם עולה כי מדובר במחקר רצוף פגמים ולקוי, שמשווה בין דיאטה מהסוג הבריא ביותר לדיאטה מהסוג הלא בריא ביותר

מורן בלושטיין וקארין נפתלי ליבוביץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מורן בלושטיין וקארין נפתלי ליבוביץ

מחקר חדש של חוקרים מאוניברסיטת טוליין פורסם לאחרונה בכתב העת Annals of Internal Medicine ודווח בחודש שעבר בכתבה בניו יורק טיימס ובעקבותיה במדור הבריאות של "הארץ". לפי הנאמר בכתבה, המחקר החדש גורס כי בני אדם שנמנעים מאכילת פחמימות ואוכלים יותר שומנים, אפילו שומן רווי, משילים שומן רב יותר מגופם וסיכוים ללקות בבעיות בלב ובכלי דם קטן יותר משל בני אדם השומרים על דיאטה דלת שומן, כהמלצת הרשויות זה עשרות שנים. אז האם מותר כבר לזלול המבורגרים, סטייקים וגבינות ללא הבחנה? לא כל כך מהר. מבדיקה שערכנו, מדובר במחקר רצוף פגמים ולקוי.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ