בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סיכום עשרות מחקרים: צריכת סידן וחלב מוגברת לא תורמת לעצמות

שתי סקירות מפריכות את הקשר שבין צריכה מוגברת של סידן — בחלב, במזון או בתוספים — לבין הגנה מפני שברים. הגנטיקה היא בראש הגורמים המשפיעים ואחריה ספורט, תזונה וויטמין D

80תגובות

שתי סקירות שמסכמות עשרות מחקרים, שפורסמו בספטמבר בכתב העת British Journal of Medicine, מנתצות את השילוש הקדוש של סידן־חלב־עצמות חזקות ומעלות סימני שאלה מטרידים באשר לטיב ההמלצות הקיימות כיום לגבי בריאות העצם ומניעת אוסטיאופורוזיס (דלדול עצם). בעוד אין עוררין על כך שסידן הוא רכיב חיוני לבריאות העצם, הכמות הדרושה ממנו שנויה במחלוקת: ההמלצה האמריקאית לצריכת סידן יומית עבור גילי 50 ומעלה היא 1,200 מ"ג (לשם המחשה, שלושה מוצרי חלב מספקים כ־550 מ"ג סידן), אך ההמלצה הבריטית וזו של האיחוד האירופי היא...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו