בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אכילת בשר מבושל, ממגוון סוגים, מעלה את הסיכון לסרטן הכליה

חוקרים מצאו כי חולי סרטן הכליה צרכו בחייהם יותר בשר שבושל במגוון דרכים, גם כזה שנחשב פחות מזיק מבשר מעובד ובקר, כגון עוף והודו

46תגובות

ארגון הבריאות העולמי (WHO) הכריז בסוף 2015 שאכילת בשר מעובד מעלה את הסיכון לחלות בסרטן והוא נכלל בקבוצת גורמי הסיכון הגבוהה ביותר (Group 1) למחלות סרטן של הסוכנות הלאומית לחקר הסרטן (IARC), בדומה לחומרים כגון טבק, אסבסט, אלכוהול וסולר. הבשר האדום (בקר) נכלל בקבוצת גורמי הסיכון השנייה (Group 2), ונקבע כי הוא כנראה תורם להתפתחות סרטן. כל מי שמבין מעט בתזונה לא הופתע מן ההצהרה הזאת (ואולי רק תהה מדוע יצאה רק עכשיו). ראשית, מוצרי בשר רבים, לא רק מעובדים, כוללים מראש חומרים מסרטנים בשל תזונת בעלי...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו