אכילת בשר מבושל, ממגוון סוגים, מעלה את הסיכון לסרטן הכליה

חוקרים מצאו כי חולי סרטן הכליה צרכו בחייהם יותר בשר שבושל במגוון דרכים, גם כזה שנחשב פחות מזיק מבשר מעובד ובקר, כגון עוף והודו

תמי אדיב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תמי אדיב

ארגון הבריאות העולמי (WHO) הכריז בסוף 2015 שאכילת בשר מעובד מעלה את הסיכון לחלות בסרטן והוא נכלל בקבוצת גורמי הסיכון הגבוהה ביותר (Group 1) למחלות סרטן של הסוכנות הלאומית לחקר הסרטן (IARC), בדומה לחומרים כגון טבק, אסבסט, אלכוהול וסולר. הבשר האדום (בקר) נכלל בקבוצת גורמי הסיכון השנייה (Group 2), ונקבע כי הוא כנראה תורם להתפתחות סרטן.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ