בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מחקר: המזון העיקרי שיש בו כימיקלים מזיקים להגמשת פלסטיק

מחקר אמריקאי מקיף מצא כי צריכת מזון מהיר, שבו גם דגנים למשל, מגבירה משמעותית חשיפה לפתלטים – כימיקלים שתפקידם העיקרי הוא הגמשת פלסטיק, אשר מוצאים דרכם לגוף האדם דרך מזונות רבים

17תגובות
המבורגר וציפס
דניאל צ'צ'יק

מחקר חדש מספק לנו סיבה נוספת להימנע מאכילת מזון מהיר. מחקר זה, שמימנו המכונים הלאומיים לבריאות בארה"ב (NIH) ופורסם באפריל בכתב העת שלהם EHP, מצא כי קיים קשר בין אכילת מזון מהיר לבין חשיפה מוגברת לפתלטים (Phthalates). מדובר בקבוצת תרכובות כימיקליות שמשמשות בתעשיות רבות, ובהן תעשיית הפלסטיק, הריצוף וחומרי הבניין, ציוד רפואי, מוצרי טיפוח וקוסמטיקה. תפקידן העיקרי הוא להפוך מוצרי פלסטיק לגמישים ומוצרי טיפוח לריחניים. כך, פתלטים עלולים להימצא במגוון רחב של מוצרים, כגון אריזות פלסטיק, צעצועים, מוצרי...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו