מחקר: המזון העיקרי שיש בו כימיקלים מזיקים להגמשת פלסטיק

מחקר אמריקאי מקיף מצא כי צריכת מזון מהיר, שבו גם דגנים למשל, מגבירה משמעותית חשיפה לפתלטים – כימיקלים שתפקידם העיקרי הוא הגמשת פלסטיק, אשר מוצאים דרכם לגוף האדם דרך מזונות רבים

תמי אדיב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תמי אדיב

מחקר חדש מספק לנו סיבה נוספת להימנע מאכילת מזון מהיר. מחקר זה, שמימנו המכונים הלאומיים לבריאות בארה"ב (NIH) ופורסם באפריל בכתב העת שלהם EHP, מצא כי קיים קשר בין אכילת מזון מהיר לבין חשיפה מוגברת לפתלטים (Phthalates). מדובר בקבוצת תרכובות כימיקליות שמשמשות בתעשיות רבות, ובהן תעשיית הפלסטיק, הריצוף וחומרי הבניין, ציוד רפואי, מוצרי טיפוח וקוסמטיקה. תפקידן העיקרי הוא להפוך מוצרי פלסטיק לגמישים ומוצרי טיפוח לריחניים. כך, פתלטים עלולים להימצא במגוון רחב של מוצרים, כגון אריזות פלסטיק, צעצועים, מוצרי מזון וטקסטיל, מכלי מזון ועטיפות, קרמים וסבונים, חומרי ניקוי, מוצרים מפיצי ריח, וציפוי של כדורי תרופות. בישראל קיימים תקנים לצורך הפחתת החשיפה לפתלטים: תקן המגביל את שימושם בצעצועים ותקן המגביל את ריכוזם באריזות מזון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ